Дві книгарні в центрі Луцька хочуть продати за 5 тисяч «зелених»

Дві книгарні в центрі Луцька хочуть продати за 5 тисяч «зелених»
136 тисяч гривень – така стартова ціна двох книгарень на 260 квадратів у центрі Луцька.

Про їхній продаж заговорили у міській раді. Продаватимуть згідно з новим законодавством, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Захистіть нашу книгарню: у Луцьку просять зберегти «Освіту»

У міськраді запевняють, приміщення обох магазинів - єдині вільні в центрі міста. А тому їх можна дорого продати. Таку пропозицію зокрема висловив депутат міськради Сергій Була.

Однак, від будь-яких коментарів щодо цього питання - відмовився. Тим часом, Алла Грабко каже, що балансова вартість приміщення "Освіти" - 28 тисяч гривень. Саме з цієї суми, а не з мільйонів, про які говорили депутати, імовірно, розпочнеться боротьба за приміщення на аукціоні.

Така невисока ціна пов’язана з тим, що остання оцінка приміщення відбулася ще в 60-х роках минулого століття: коли тільки-но звели будинок. З того часу вартість лише знижується. А поки «Освіта» продовжує працювати.

Директорка книгарні Оксана Грінченко запевняє: до неї з міськради ніхто не звертався. А про намір продати нерухомість, яку вони займають вже майже 60 років, дізналася зі ЗМІ.

Рішення про приватизацію нерухомості у міськраді не ухвалювали. Проте, окремі депутати вже навіть називають конкретні цифри від продажу «Освіти» разом з іншою книгарнею, що знаходиться по-сусідству, – «Планетою».

Так, радник міського голови Ігор Поліщук прогнозує 8 мільйонів гривень надходжень до бюджету від продажу обох приміщень. Ріелтори ж кажуть про ринковою ціну на ці приміщення від 10 до 20 мільйонів гривень або від 400 до 800 тисяч доларів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сволота, нащадки банди Кривицького. Усе продати і здохнути як собака. Коли ви с*ки нажеретеся на народному майні ви його строїли???
Скоро в місті ніякого культурного зкакладу не буде одні генделики і гастрономи. Депутати ви прийшли по людські вам вірили люди а підете як пацюки по норах із здобиччю прокляті народом. Не люда а гидота.
Відповісти
Останні новини
Дві книгарні в центрі Луцька хочуть продати за 5 тисяч «зелених»
06 липень, 2018, 18:31