Що вказує на деформацію колесних дисків?*

Що вказує на деформацію колесних дисків?*
Коли мова йде про догляд за автомобілем, шини та диски можуть бути не тим, про що ви турбуєтеся в першу чергу. Але ці елементи є одними з найважливіших у транспортному засобі. Деформований диск може викликати проблеми з керуванням, через що підвищується ризик виникнення аварійної ситуації. Тому зіпсовані елементи потрібно швидко ремонтувати або замінювати на нові. У цьому вам допоможе каталог магазину ШипШина - https://shyp-shyna.com.ua/ru/catalogs/wheels/. Але як зрозуміти, що з колесами не все гаразд?

Вібрація

Одними з найочевидніших ознак зігнутого диску є тремтіння і вібрація, що передаються на кермо. Тому ви їх відчуваєте буквально на власній шкірі. Коли колесо деформоване, це призводить до нерівномірного контакту шини з дорогою.

В залежності від того, в якій частині салону відчувається вібрація, можна визначити розташування проблемного колеса (спереду чи ззаду). Тремтіння може бути зумовлене різними причинами. Але потрібно перевірити їх усі. Якщо ви незадовго до цього наїхати на бордюр або потрапили колесом у вибоїну, кермо цілком може тремтіти саме через зігнутий обід.

Ускладнене керування

Деформований обід може призвести до зміни тиску в шинах та інших проблем, в результаті яких автомобіль буде важче піддаватися контролю. Це відчутно при поворотах, розгоні, гальмуванні. Якщо ви спостерігаєте подібні порушення, бажано якомога швидше відвідати СТО для діагностики. Їзда на несправному транспортному засобі є небезпечною.

Втрата повітря

Автомобільне колесо спроектоване так, щоб шина щільно прилягала до диска. Якщо обід деформований, резина відходить від нього. В результаті повітря може виходити назовні. Якщо вам доводиться накачувати шини кожні кілька днів, а вони все одно здуваються, варто ретельно оглянути диск. Якщо залишити все напризволяще, резина може лопнути. Уявіть, що буде, якщо це трапиться на дорозі.

Помітні пошкодження

Часто деформацію можна побачити неозброєним оком. Якщо на колесах є металеві або пластикові ковпаки, їх потрібно зняти і уважно перевірити обід. Зробіть це, якщо спостерігаються описані вище проблеми.

Чим раніше відремонтовано чи замінено диск, тим дешевше вам це обійдеться. Інакше в майбутньому колеса псуватимуться сильніше і сильніше. Виникатимуть порушення в роботі й інших елементів транспортного засобу. А найголовніше те, що ви не повинні ризикувати життям та здоров’ям себе та своїх пасажирів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: обід, колесо
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що вказує на деформацію колесних дисків?*
26 березень, 2015, 14:07
У Луцьку «горів» цум. ФОТО
26 березень, 2015, 14:04