Як підготувати метал до фарбування?*

Як підготувати метал до фарбування?*
Якісна підготовка поверхні є першочерговою умовою для нанесення якісного лакофарбового покриття. Якщо не обробити поверхню належним чином, навіть найкращі будматеріали від Околоремонта не зможуть забезпечити бажаного результату. Тому ми зібрали для вас кілька корисних порад.

Особливості підготовки металу

Етапи обробки металевих поверхонь перед фарбуванням:

• Чистка. Використовуйте мінеральний спирт, щоб видалити жир. Після цього нанесіть ґрунтовку з антикорозійним ефектом. Якщо поверхня вже є пофарбованою і знаходиться в гарному стані, достатньо злегка відшліфували її, прибрати пил і обробити мінеральним спиртом. Для видалення стійких забруднень використовуйте м’який мийний засіб або спеціальний продукт, рекомендований для цього.
• Видалення старої фарби. Якщо попереднє покриття знаходиться в поганому стані, його потрібно прибрати. Зішкребти його можна вручну або за допомогою електроінструменту. Одним з недоліків використання електроінструменту є те, що він полірує метал. Через це можуть виникнути проблеми з адгезією.
• Видалення іржі. Використовуйте металеву щітку і шліфувальний папір, щоб зішкребти зовнішній пошкоджений шар металу. Після цього нанесіть антикорозійну ґрунтовку. Також можна застосувати інгібітор корозії. Ця суміш уповільнює або повністю припиняє процес іржавіння.
• Ремонт невеликих вм’ятин. Спочатку обробіть нерівну поверхню шліфувальним папером, доки не побачите голий метал. Протріть його засобом для знежирення. Невеликі отвори та вм’ятини зашпаклюйте композитом на основі епоксидної смоли. Якщо дефект великий, нанесіть епоксидний наповнювач на краї вм’ятини чи отвору. Виріжте шматок скло волоконної сітки на 3 см більший, ніж отвір. Втисніть сітку в наповнювач і зашпаклюйте зверху таким же композитом. Усі необхідні стройматериалы в Околоремонта допоможуть захистити конструкції максимально ефективно.
• Ґрунтування. Це дуже важливий етап, особливо якщо раніше поверхня контактувала з вологою. Латексні ґрунтовки на металі використовуватися не повинні. Вони можуть спричинити відшарування фарби. Бажано застосовувати цинкову ґрунтовку, попередньо обробивши поверхню інгібітором корозії. Таким чином можна обробляти більшість металевих поверхонь, у т.ч. залізо і сталь. Ґрунтування зразу після очистки металу необхідне, щоб запобігти накопиченню пилу та бруду, а також появі нової іржі.

Усі описані вище етапи є однаково важливими. Не ігноруйте жодного з них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: метал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.