У Луцьку відкрили амбулаторію. ФОТО

У Луцьку відкрили амбулаторію. ФОТО
У мікрорайоні Вересневе, що у Луцьку, відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Завдяки облаштуванню приміщення близько 5 тисяч мешканців мікрорайону та мешканці прилеглих вулиць отримуватимуть якісну та доступну медичну допомогу, — повідомили на сайті Луцької міської ради.

Як розповідає головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Лідія Кривдік, у приміщенні амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» капітальний ремонт не проводився з кінця 50-х років минулого століття.

Зараз тут проводять прийом 3 сімейні лікарі, працює відділення денного стаціонару та функціональної діагностики, проводиться забір аналізів, ведеться прийом вузьких спеціалістів.

В амбулаторії буде надаватися медична допомога в повному обсязі першого рівня: лабораторні та ЕКГ-обстеження, проведення маніпуляцій (внутрівенних, внутрім’язевих, підшкірних).

Перший етап реконструкції приміщень розпочали у 2017 році, на що із бюджету міста виділили 3 млн грн. Для завершення робіт, придбання медичного та господарського обладнання, забезпечення м’яким інвентарем, а також облаштування прилеглої території з освітленням і капітального ремонту підсобних приміщень, в поточному році додатково виділили 10,3 млн грн.

Також в приміщенні амбулаторії відновив роботу аптечний пункт ДВТП «Волиньфармпостач», що дозволить пацієнтам купувати лікарські засоби безпосередньо на місці.

Довідково:

Прийом в амбулаторії буде здійснюватися з 8.00 до 19.00 години щоденно, в суботу з 9.00 до 15.00 години, неділя – вихідний день.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А адреса амбулаторії - це конфіденційна інформація?
Відповісти