Луцька поетеса стала переможницею відомої літературної премії

Луцька поетеса стала переможницею відомої літературної премії
Луцька поетеса Олена Пащук стала переможницею літературної премії імені Бориса Нечерди.

Літературну премію імені Бориса Нечерди Ліги українських меценатів за 2018 рік присудили поетесі Олені Пашук за збірку "Паранджа", - пише Укрінформ.

"У книжці створено переконливий і проникливий образ жінки, яка "наче сонях / повертається у бік гарячого серця", жінки, в якої "завжди відчинене вікно серця, куди чоловіки залітають дощ перечекати", жінки, в серці якої "чотири камери / і в кожній по в’язню". Ця книжка – спроба передати читачеві магму жіночого емоційного досвіду, спроба висловити те, що ховається за паранджею внутрішнього світу жінки, чим він особливий (а отже, й чим цікавий світові зовнішньому)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, премія присуджується за пошуки нової поетичної мови й сміливі творчі експерименти.

Серед лауреатів попередніх років - Сергій Жадан, Іван Андрусяк, Василь Слапчук, Анатолій Кичинський, Теодозія Зарівна, Валентина Давиденко, Павло Коробчук, Павло Щириця.



Довідково:

Олена Пашук (Кицан) народилася 17 липня 1982 року в Луцьку. Була активним членом літстудії "Лесин кадуб". Учасниця всеукраїнських нарад молодих літераторів, що проходили в Ірпені (2000) та в Коктебелі (Крим, 2002). Закінчила філологічний факультет Волинського національного університету ім. Лесі Українки, захистила кандидатську дисертацію на тему "Взаємодія класичного й некласичного вірша у творчості Василя Голобородька".

Попередні поетичні книжки авторки: "За поворотом мого погляду" (2000), "...німі оплески" (2004), "Солоні гнізда" (2005), "Седмиця" (2008), "25-ий кадр" (2010), "Нічка йде до мишки в гості" (2011).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька поетеса стала переможницею відомої літературної премії
11 липень, 2018, 18:26