Прокуратура вимагає у скандальної фірми повернути Луцькраді теплицю

Прокуратура вимагає у скандальної фірми повернути Луцькраді теплицю
Прокурори через суд вимагають у фірми "Житловий квартал" повернути територіальній громаді Луцька об’єкта нерухомості вартістю майже 1,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Відомо, що Луцька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом, аби зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий квартал" звільнити та повернути громаді цегляну споруду виробничої будівлі теплиці площею 600 квадратних метрів та вартістю майже 1,4 мільйона гривень. На переконання прокурорів, фірма використовує це приміщення безпідставно.

Зокрема, прокурори встановили, що у травні 2017 року товариство придбало на аукціоні передане Комунальним підприємством "Зелене господарство м. Луцька" в податкову заставу майно – теплиці загальною площею 2000 кв. м.

Реєструючи право власності на майно, суб’єкт господарювання неправомірно включив у технічний паспорт об’єкт, який не перебував у податковій заставі й не був предметом аукціону та договору купівлі-продажу - цегляну споруду виробничої будівлі теплиці площею 600 кв. м.

Тож зважаючи на те, що господарське товариство безпідставно використовує цю будівлю, власником якої є територіальна громада міста Луцька, приміщення – вважають прокурори – має бути витребуване з чужого незаконного володіння ТзОВ "Житловий квартал" і передане Луцькій міській раді.

Нагадаємо, на одній із сесій депутати Луцької міськради віддали в оренду ТОВ «Житловий квартал» дві ділянки: два гектари на території колишнього «Зеленого господарства» та 36 соток за місцем реєстрації фірми – на вул. Вороніхіна. На цих ділянках фірма нібито планує багатоквартирне будівництво. Проти прийняття таких рішень виступили опозиційні депутати та громадські активісти, заявивши, що рада планує задарма віддати землю фірмі, яка насправді належить їхнім колегам Сергію Булі та Костянтину Петрочуку. Аби проголосувати за ці питання, депутати навіть вдавалися до фізичних «розборок» і близько опівночі таки віддали землю «Житловому кварталу».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура вимагає у скандальної фірми повернути Луцькраді теплицю
11 липень, 2018, 16:52