В Україні внесли зміни до порядку підписання декларацій з лікарями

В Україні внесли зміни до порядку підписання декларацій з лікарями
За три місяці кампанії "Лікар для кожної сім'ї" декларації підписали 12 мільйонів українців. Для зручності підписання документа введено низку змін.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, - пише Корреспондент.

Так, тепер не потрібно нести з собою копії документів: для підпису декларації з лікарем досить буде наявності паспорта (або свідоцтва про народження для дитини) і документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (якщо немає такого документа з релігійних переконань і про це є відмітка в паспорті, він не потрібен).

"Працівники медзакладу більше не зобов'язані зберігати або робити копії документів. У них залишається тільки один екземпляр декларації, який ви підписали", - наголосила Супрун.

Вона також додала, що невідкладна допомога надаватиметься медиками навіть без декларації з лікарем.

"Вибрати лікаря і підписати декларацію повинен кожен. Так держава зможе гарантувати кожному надання повного пакета послуг первинної медичної допомоги. Однак якщо людина перебуває в невідкладному стані (зокрема дуже висока температура, підвищений тиск, загострення хронічних хвороб), їй не можуть відмовити в наданні безоплатної допомоги на первинному ринку на підставі того, що у неї немає декларації", - наголосила глава МОЗ.

Вона також додала, що термін дії декларацій, підписаних до старту кампанії з вибору лікарів, продовжений.

"Усім, хто підписав декларацію до 1.04.2018 - ваша декларація діє до кінця 2019 року. Є досить часу оформити відносини з вашим лікарем під час найближчого візиту. Декларації про вибір лікаря, підписані до набуття чинності змін, дійсні і не анулюються", - повідомила Супрун.

Нагадаємо, МОЗ затвердило порядок вибору лікаря наприкінці березня.

Після введення медичної реформи спостереження за вагітністю і пологи залишаться в списку безкоштовних для пацієнта послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні внесли зміни до порядку підписання декларацій з лікарями
12 липень, 2018, 09:26