Волиняни – другі на туристичному змаганні «Доброволець-2013». ФОТО

Волиняни – другі на туристичному змаганні «Доброволець-2013». ФОТО
Кубок переможців змагань «Доброволець-2013» їде в місто Харків та Білу Церкву. Саме з цих міст прибули команди «Noname», які перемогли у І категорії складності та «Мультики-верітас» – переможці в ІІ категорії.

Загалом в змаганнях прийняли участь 58 осіб із Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Київської, Харківської, Миколаївської, Кіровоградської областей та Криму, повідомили організатори змагань.

Цьогоріч на змаганнях було два маршрути різної категорії складності. У першій (вищій) категорії складності, де було необхідно подолати маршрут понад 90 км, зареєструвалося 14 команд.

У другій (нижчій), де маршрут склав понад 55 км, між собою змагалися три команди.

В суботу, 23 лютого, о 8:30 команди вийшли на маршрут. Старт був роздільний, з інтервалом в дві хвилини. З моменту початку змагань учасники мали всього 24 години для подолання маршруту та відвідин усіх контрольних пунктів (КП), а їх у вищій категорії було 26, а в нижчій – 15.

Серед контрольних пунктів було багато історичних пам’яток – могили воїнів УПА, пам’ятники, або історично-значимі будівлі, які стосувалися героїчної боротьби Української Повстанської Армії, в честь якої і проводяться змагання.

«Noname» (м. Харків)
«Noname» (м. Харків)


Маршрути, як в першій так і в другій категорії вийшли складними та виснажливими, тому команди фінішували далеко за північ.

Першою прийшла команда «Noname», одразу за нею фінішувала команда «Тиранія», третьою – «NOKO Team».

Щоправда лише «Noname» відмітилася на всіх 26-и контрольних пунктах, інші дві команди «взяли» 9 і 22 пункти відповідно. За правилами змагань пріоритетом при визначенні переможця є максимальна кількість «взятих» КП. Тому, не зважаючи на швидке подолання маршруту, «Тиранія» та «NOKO Team» не могли бути впевнені в попадання в призову зону.

«ТіХтоПройшлиКрізьЛіси» (м. Луцьк)
«ТіХтоПройшлиКрізьЛіси» (м. Луцьк)


Близько 5:00 фінішувала команда «Мультики-верітас», яка змагалася в другій категорії складності. ЇЇ учасники показали чудовий результат, адже змогли відмітитися на 14 з 15-ти контрольних пунктах. Крім того слід відзначити, що це найстарша по віку команда – одному із її учасників 49 років!

«Мультики-верітас» (м. Біла Церква, Київська обл.)
«Мультики-верітас» (м. Біла Церква, Київська обл.)


О 5:00 стало відомо, що сім команд зійшли із маршруту, тож за виключенням тих команд, які вже фінішували, за перемогу продовжували боротися ще дві команди, минулорічні переможці «Добровольця» – «Меридіан» та «ТіХтоПройшлиКрізьЛіси».

Інтриги додавало те, що, «взявши» всі контрольні пункти, та, подолавши маршрут менше як за 24 години, ці команди зберігали шанс посісти друге й третє місце.

До закінчення змагань лишалося всього 30 хвилин, коли стало відомо, що команда «Меридіан» зійшла із маршруту. Це була хороша новина для миколаївської команди «NOKO Team», яка тепер гарантовано посідала третє місце і зберігала шанс на друге. Інтрига зростала по мірі того, як спливав час до закінчення змагань.

«NOKO Team» (м. Миколаїв)
«NOKO Team» (м. Миколаїв)


Туристичні змагання «Доброволець» це не лише боротьба витривалості та орієнтування, це ще й боротьба характеру та волі.

«ТіХтоПройшлиКрізьЛіси» продемонстрували залізну волю до перемоги і таки фінішували за десять хвилин до закінчення змагань.

Так як вони відвідали усі контрольні пункти, то зайняли друге місце, команда «Noname» – перше, а «NOKO Team» – третє.

В другій категорії складності боротьба точилася за єдине призове місце – перше і його посіла команда «Мультики-верітас».

Із сімнадцяти команд, які прийняли участь в змаганнях, до фінішу дійшли лише вісім, решта – зійшли із маршруту.

«Боївка Сонара» – єдина суто жіноча команда
«Боївка Сонара» – єдина суто жіноча команда


Організатори дякують партнерам: Рівненському обласному Товариству пошуку жертв війни «ПАМ’ЯТЬ», Рівненській станиці НСОУ «Пласт», магазину туристичного спорядження «Альпініст», магазину туристичного спорядження «Gorgany.com», пригодницьким перегонам GorganyRace та народному депутату України Миколі Кучеруку.


Організатори змагу - громадська організація «Національний Альянс».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Загалом в змаганнях прийняли участь"
Ну скільки можна??? Участь "беруть", а "приймають" - вазон з підвіконня!!! Вчіть мову! Соромно за "НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС"
:(((((
Відповісти
Останні новини
Волиняни – другі на туристичному змаганні «Доброволець-2013». ФОТО
25 лютий, 2013, 17:29