80% виробників продуктів дурять споживачів

80% виробників продуктів дурять споживачів
Сьогодні споживачів дурять у 80% випадків, до того ж жоден продукт у супермаркетах не відповідає якості та стандартам, які заявлені на його етикетці.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.

«Минулого тижня я доручив Держспоживінспекції перевірити якість та дотримання стандартів м'ясо-молочної продукції у Києві та Київській області. Продукти було взято з полиць супермаркетів», – уточнив Азаров.

За словами глави уряду, за результатами дослідження у молоці – 20% жирів не молочного походження, у вареній ковбасі – соя, консерванти та барвники, яких там не має бути.

«У сметані жирність 18% замість 21% та значний зміст жирів немолочного походження. У дитячих сосисках вищого ґатунку білку менше норми і знову присутня соя», – додав голова уряду.
Щоб подолати таку сумну статистику, прем'єр вважає за необхідне створити такі умови, за яких на ринку залишаться добросовісні товаровиробники та торговельні мережі.

«Я доручаю Міністерству економіки і торгівлі разом з відповідними відомствами розробити комплексну державну програму управління якістю. Найперше, що треба зробити – ліквідувати юридичні прогалини та відсталість нашого законодавства у сфері захисту прав споживача», – заявив Азаров.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ТСН
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
80% виробників продуктів дурять споживачів
23 листопад, 2011, 13:41
Жінка зарізала чоловіка
23 листопад, 2011, 12:49