Як Луцьк вшановував Лесю Українку. ФОТО

Як Луцьк вшановував Лесю Українку. ФОТО
У Луцьку відбулося декілька заходів, приурочених до 142-ої річниці від дня народження української письменниці Лесі Українки.

Так, на Театральному майдані обласного центру Волині організували урочисті збори, після яких святкування продовжилося в обласному державному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, де демонстрували виставу «7 струн», - пишуть Волинські новини.

Під час урочистих зборів перед пам’ятником Лесі Українці слово мали письменники Олег Потурай, Надія Гуменюк та літературознавець Микола Жулинський. Вони наголосили на важливості ролі Лесі Українки у становленні української літератури та держави.

Після цього всі охочі на чолі з міським головою Миколою Романюком, секретарем Луцькради Григорієм Пустовітом, заступником голови ОДА Олександром Курилюком поклали вінки та квіти до обеліску знаної волинянки і рушили до облмуздрамтеатру.


Декілька заходів відбулося й в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Зокрема відкрилася експозиція «Волинські образки: українська еліта в долях, фактах і документах».

Першовідкривач виставки, письменниця Тамара Скрипка розповіла, що зображення, альбоми, речі та інше збирала роками, а тепер задоволена, що все зроблене втілилося у результат. У виставці зібрано кілька десятків експонатів.


Також у СНУ відбулася академія, під час якої відзначили переможців лютневих університетських мистецьких конкурсів.

В урочистостях взяли участь академік НАН Микола Жулинський, український поет та політичний діяч Іван Драч, письменниця Тамара Скрипка та секретар науково-дослідного інституту СНУ імені Лесі Українки Сергій Романов.

Нагороди отримали 26 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.