Міністерство Табачника таки розділять

Міністерство Табачника таки розділять
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту розділять через питання спорту.

Раніше Віктор Янукович заявив, що спорт і освіта знову будуть підпорядковані окремим міністерствам, - пише ТСН.

На думку нинішнього очільника МОНмолодьспорт Дмитра Табачника, це пов'язано з майбутніми великими спортивними подіями в Україні. В той же час, на думку експертів, Міносвіти було неефективним в питаннях спорту.

Як відомо, Міністерство освіти і науки і Міністерство молоді та спорту об'єднали в грудні 2010 року, провівши адміністративну реформу. На базі Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту створили Державну службу молоді та спорту, підвідомчу Міносвіти. Її очолив Равіль Сафіуллін. Табачник запевнив, що поділ міністерств аж ніяк не пов'язаний з поганою роботою його підлеглих.

«Необхідно, щоб відомство більш активно займалося спортом, враховуючи величезні плани України на Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів (відбудеться влітку 2013 року, - ред.), Чемпіонат Європи з баскетболу (відбудеться у вересні 2015 року, - ред.) і заявку на Олімпіаду. Це питання стає пріоритетним напрямком роботи. Очевидно, що коли на горизонті з'являються такі гігантські спортивні проекти розвитку інфраструктури, необхідно надати цьому більш високий статус»,- повідомив міністр.

Він додав, що незабаром будуть внесені відповідні зміни до бюджету, потім послідує указ президента, після чого почнеться фактичний поділ.

У той же час Сафіуллін задоволений співпрацею з Міносвіти.

«Над нами є структура, з якою треба погоджувати всі рішення. Наше фінансування йде через Міносвіти. І доходить до нас далеко не все. Міносвіти - зайва ланка в ланцюжку. Неправильно було поєднувати два міністерства. Спорт і молодіжна політика втратили від такого об'єднання»,- заявив він, додавши, що в його безпосередньому підпорядкуванні зараз працюють 123 працівники.

Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка також вважає, що Міносвіти «не проводить ефективну молодіжну і спортивну політику».

«Ми прийшли до того, що спортивною сферою керують непрофесіонали. На місцях це обласні управління Міносвіти, а раніше були управління фізичної культури і спорту, де працювали фахівці, яких скоротили. Створення окремого керівного органу збільшить наші спортивні досягнення і призведе до розвитку спорту»,- сказав Бубка.

Уповноважений президента з прав дитини і екс-глава Міністерства сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко впевнений, що відновити відомство буде нескладно.

«Коли я його очолював, там працювали 315 працівників. Можна розширити штат держслужби або приєднати до нового міністерству інші структури, що працюють при Кабміні, наприклад, Національне агентство з підготовки до Євро-2012», - сказав він.

Павленко не зміг спрогнозувати, хто очолить міністерство, запевнивши, що він не буде розглядати таку пропозицію. Бубка у свою чергу вважає, що краща кандидатура - Сафіуллін.

«Я вважаю, що він справляється зі своєю роботою і цілком може продовжити її на посаді міністра», - сказав глава НОК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.