Замість спорткомплексу під вікнами лучан будують бар?

Замість спорткомплексу під вікнами лучан будують бар?
Мешканці багатоповерхівки на вулиці Конякіна, 19 побоюються, що до їхнього помешкання добудують бар. Хоча й забудовник переконує, що зводить спортивно-оздоровчий комплекс.

Нагадаємо, через прибудову спортзакладу до багатоповерхівки у дворі не раз виникали скандали. Мешканці нарікають на тріщини та плісняву, які з’явилися у їхніх домівках, нібито, від хазяйнування будівельників, - пише ТРК Аверс.

За висновками експертизи, яку провели на замовлення одного з мешканців, погіршення стану будинку пов’язане з добудовою. Однак, поки її ніхто не зупинив. Власники планують здати об’єкт в есплуатацію вже навесні цього року.

А нещодавно мешканець квартири на першому поверсі Віталій Жабчук прокинувся від того, що біля його вікна хазяйнували будівельники. Визирнувши, господар зрозумів - зовнішню стіну його квартири утеплюють. Однак, він зауважив, що пінопластом хочуть заклеїти так званий «маячок», який над вікном повісили для того, аби контролювати технічний стан будинку.

«Ніхто ж не запитував нашого погодження. Ми ж не просили нашу стіну утепляти. Для чого ви нашу стіну утепляєте? Забудовник таким способом хоче заховати наявні оті факти руйнації будинку», - зауважив Жабчук.

У технічному висновку, який надав НДІ «Проектреконструкція» йдеться, що грибок в оселях та тріщини на житловому будинку за адресою Конякіна, 19 з’явились внаслідок спорудження двоповерхової прибудови, яку звели із купою порушень. Але збитки мешканцям, в квартирах яких через грибок стало неможливо жити, власники не відшкодовують.

Хоча, згідно з висновками, лише квартира 40 від будівництва постраждала на 24 тисячі гривень.

Натомість, припускають мешканці, забудовники вигадали інше - потріскану стіну почали маскувати пінопластом. Дірок на стінах видно не буде, тож і збитків ніяких нема.

Чому будівельники примусово утеплюють помешкання, Віталій Жабчук поцікавився у майстра, на що той відповів: «Є заказчик, ви оці всі питання повинні рішати тільки з ним. Я зробив ото козла».

Жабчук призначив зустріч забудовнику Олегу Берекеті. Той на об’єкт приїхав, однак, спілкуватись із журналістами категорично не хотів.

Спочатку він взагалі робив вигляд, що не розуміє, про що йде мова. Потім таки погодився поспілкуватись із мешканцем, щоправда, без камери. Сказав, що журналістів не запрошував і вимагав покинути територію будівельного майданчика.

Щоправда, через півгодини Олег Берекета передумав та сам приїхав до редакції телеканалу.

Бізнесмен пояснив: для мешканців, яким створив такі незручності, бажає лише добра.

«Якщо вважає власник квартири 40, що ми йому робимо якісь пошкодження, то - балансоутимувачем будинка є ЖЕК», - констатував він. Та зізнався, що утеплення будинку проводить без обов’язкового погодження та проекту, що називається – «під свою відповідальність». Він упевнений, що ніяких дозвільних паперів на це не потрібно.

Також чоловік пообіцяв, що відшкодує людям збитки. Мабуть, після здачі об’єкту в експлуатацію.

До слова, місцеві мешканці сумніваються, що будується оздоровчий центр. Кажуть: до їхнього будинку примикатиме черговий бар.

А Віталій Жабчук на місце викликав міліцію та написав заяву про нанесення йому збитків «в особливо великих розмірах». Технічні висновки НДІ «Проектреконструкції» чоловік заніс до прокуратури області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
петро 1 також запровадив в росії таверні для того щоби гроші знову поверталися в казну.з нами також хочуть поступити-споїти в такому разі легше буде керувати державою-мозг буде требувати лишень-одного.
Відповісти