Види крупорушок по способу подрібнення зерна*

Види крупорушок по способу подрібнення зерна*
При виборі обладнання для подрібнення зерна потрібно враховувати кілька важливих параметрів: габарити, потужність, продуктивність, розмір подрібнених фракцій та деякі інші характеристики. Який би зерноподрібнювач в інтернет магазині не зацікавив вас, варто звернути увагу і на його тип.

Класифікація крупорушок

Основні види зерноподрібнювачів:

• Молотковий. Робочий орган – барабан з молоточками, який обертається. Зерно проходить через барабан, подрібнюється молоточками, а потім потрапляє на решето. Отримання фракцій різного розміру досягається за рахунок зміни сит з різними вічками. Така конструкція дозволяє отримати подрібнене зерно високої якості. Але в порівнянні з роторною крупорушкою молоткова має меншу продуктивність.
• Пневматичний. За конструкцією може вважатися підвидом молоткового. Відрізняється наявністю окремих каналів, по яких зерно пересувається разом з повітрям. У цих каналах можна встановити магнітні вловлювачі та інші додаткові пристрої для очищення зерна. Завдяки цьому процес подрібнення є більш якісним.
• Роторний. Подрібнення зерна відбувається за рахунок гострих ножів, рухаються с високою швидкістю. За якістю отриманого продукту така крупорушка поступається молотковій. Але при цьому вона компактна, споживає мало електроенергії та відрізняється підвищеною продуктивністю. Як правило, саме на такому обладнанні встановлюють найпотужніші двигуни.
• Вальцевий. Має один або кілька комплектів вальців, через які проходить зерно. Перевага цього типу обладнання – найбільш економне споживання електроенергії. Моделі зі змінними валками дозволяють отримувати подрібнене зерно різних розмірів.
• Жорновий. Має два диски, один з яких є нерухомим, а інший обертається над ним. На одному з дисків є насічки, які чіпляють зерна і дозволяють подрібнювати їх більш ефективно. Чим менший проміжок між дисками, тим дрібнішу фракцію можна отримати. Ця конструкція вважається класичною. Вона використовується і в традиційних млинах, в яких зерно перетирається між жорнами.

Сам тип крупорушки не має важливого значення. На вибір конкретної моделі впливає її ціна, енергоефективність, продуктивність, розміри, зручність монтажу та ремонту, надійність, репутацію компанії-виробника. Все це потрібно враховувати, якщо ви бажаєте придбати якісне обладнання для домашнього вжитку чи фермерського хазяйства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Види крупорушок по способу подрібнення зерна*
17 липень, 2015, 16:49