Побачене мене шокувало, – депутат про те, як ділять землю біля Шацька

Побачене мене шокувало, – депутат про те, як ділять землю біля Шацька
Земельні паї у селі Мельники Шацького району ділять за допомогою «фількіних грамот».

Таку інформацію 26 лютого під час сесійного засідання у запиті до прокурора області Андрія Параки озвучив депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик (ВО «Свобода»).

Він повідомив, що 25 грудня 2012 року звертався з депутатським запитом із приводу неправомірного розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) бригади №3 колишнього КСП «Україна», що в селі Мельники Шацького району. Та отримав проміжну відповідь про те, що запит скеровано для розгляду по суті в державну інспекцію сільського господарства у Волинській області.

Тим часом поділ земель на селі триває.

«У селі Мельники продовжує розгорятися все більший скандал, пов'язаний із неправомірними діями комісії з розподілу земельних паїв. 10 лютого 2013 року комісія продовжувала ділити земельні паї, роблячи це навіть за відсутності кворуму, про що мешканці села склали два акти», - зазначив Пирожик.

«24 лютого 2013 року на прохання мешканців села я особисто побував на черговому засіданні комісії. Побачене мене просто шокувало. Людям пропонували витягувати номерки на земельні паї, написані на звичайних папірцях, ніким не підписаних і не проштампованих. На мої зауваження, що таких папірців із однаковими цифрами можна написати скільки завгодно, члени комісії не зважили», - повідомив депутат.

Депутат говорить, що внаслідок цього на деякі земельні паї виявлялося по декілька власників, а «подвійних-потрійних» номерків за свідченням мешканців села, на руках «гуляє» вже близько 70. Тому деякі номерки є просто «фількіними грамотами». Про порушення селяни склали акти.

«Дехто відмовлявся його брати, невигідний номерок — і комісія дозволяла таким витягувати інший, і так могло тривати по декілька разів. Тим часом, як стверджують люди, близько півсотні людей номерків іще взагалі не тягнули», - повідомив Пирожик.

Селяни вимагають діючу комісію розпустити, обрати нову, а винних у неправомірному розподілі земельних паїв притягнути до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля, Шацьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут на території особливо Шацького і Любомльського р-н. від 2003 року іде тотальна розпродажа зем.ділянок.Головні фігуранти це голови сільрад і місцеві депутати.Продають від 3-5тис.дол.за соту.Можливо зараз дешевше-спав ажиотаж.
Відповісти
Останні новини
Побачене мене шокувало, – депутат про те, як ділять землю біля Шацька
26 лютий, 2013, 11:53