У «Батьківщині» пояснили, чому віддали Турійський округ

У «Батьківщині» пояснили, чому віддали Турійський округ
Узгодженим кандидатом від опозиції у Турійському районі на довиборах до обласної ради міг бути колишній ректор Волинського інституту післядипломної освіти Михайло Сташенко, але в останній момент він відмовився.

Про це розповів у коментарі ВолиньPost виконувач обов’язків голови Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, раніше кандидат від «Фронту Змін» Валерій Міщук, який у статусі «узгодженого кандидата» від «Батьківщини», «Фронту Змін» і «Свободи» балотувався в окрузі Турійського району, заявив, що ВО «Батьківщина» не надала йому належної підтримки. Зокрема він сказав: «З не до кінця зрозумілих причин Григорій Пустовіт не скликав конференцію «Батьківщини», яка могла б висунути мене кандидатом, після того, як я призупинив би членство у «Фронті Змін».

Пустовіт заявив, що висувати Міщука від «Батьківщини» ніхто і не планував.

«Чому ми мали пропонувати йому йти від «Батьківщини»? Якщо би він хотів, то мав би заздалегідь написати заяву і вступити в партію «Батьківщина». Тоді б ми розглянули його кандидатуру як одну із можливих. Та й взагалі, питання про те, що пан Валерій має йти від нашої партії не стояло і не розглядалось. Ми ж приймали рішення, що кандидатом у депутати по Турійському району має йти представник «Фронту Змін», а не конкретно Валерій Міщук. Якби стояло питання, що йде саме Валерій Міщук, то ми вже під нього і підбирали б партію. А так прерогатива вести виборчу кампанію була надана «Фронту Змін», - сказав Пустовіт.

«Адже одна справа це вибори до Верховної ради, де ми йшли одним списком і утворили одну фракцію. В обласній же раді у нас немає спільної фракції і наші політсили йшли туди відокремлено і діють як три різні фракції: «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту Змін», - додає він.

Пустовіт каже: якщо щодо кандидата у луцькому окрузі питань не було, і всі погодилися, що тут має балотуватися представник «Свободи» (оскільки саме свободівець Вітів виграв цей округ на виборах у 2010 році), то щодо Турійська однозначного рішення не було.

«Десь хтось повинен був поступитися, щоб у нас був єдиний представник від опозиції. «Свобода» відмовилася від цього округу на користь Луцька. Ми активно вели діалог з Олександром Пизою як лідером «Фронту Змін» на Волині… Була досить чітка позиція голови «Фронту Змін» на Волині Олександра Пизи, що потрібно округ віддати їх партії», - каже Пустовіт.

«У нас теж були кандидати по Турійському району. Серед них – колишній ректор Інституту післядипломної освіти Михайло Сташенко, який зайняв друге місце після Сергія Мартиняка на виборах у цьому окрузі в 2010 році. Ми розраховували, що він піде. Але в останній момент він відмовився», - повідомив виконувач обов’язків голови «Батьківщини» на Волині.

«Ми обговорили це питання на рівні обласного бюро і погодилися: хай іде «Фронт Змін». Я спочатку думав, що це буде кандидатура Богдана Шиби. Але Пиза сказав, що буде іти Валерій Міщук. Потім ми зустрілися з Валерієм, він сказав: відчуває, що виграє вибори. І нашому представнику Юрію Пушкарському, який працював у його штабі, Міщук заявив, що по результатах соціологічного опитування він перемагає Романа Микитюка. Це вселяло надію», - каже Пустовіт.

Пустовіт заявив, що не згідний з твердженням Міщука, що «Батьківщина» недостатньо підтримала його на виборах.

«Це дещо некоректно стосовно сотень наших активістів, які своїм голосуванням підтримали пана Валерія. Наша Турійська партійна організація працювала, надала людей, я постійно спілкувався з керівництвом парторганізації. Постійно я контактував і з Олександром Пизою, контактував я і з Валерієм Міщуком. Я навіть пропонував Пизі, що готовий приїхати в Турійський район і підтримати їх кандидата. Олександр Зіновійович сказав, що поки такої потреби немає. Якщо потреба виникне, то обов’язково запросять», - запевняє Пустовіт.

Щодо звинувачення Міщуком голови Турійської районної ради, представника «Батьківщини» Ольги Черен, що та підтримувала провладного кандидата Романа Микитюка, то Пустовіт заявив: уся «підтримка» звелася до однієї фото у районній газеті.

«Ольга Черен – голова районної ради, яка мусить вирішувати проблеми громади. Вона пояснила: в Турійську гостро стояла проблема сучасного спортивного майданчика, треба було знайти для нього штучне покриття. Микитюк, дізнавшись про це, допоміг. І у місцевій газеті була фотографія, на якій Черен поряд з Микитюком, коли передавали це спортивне покриття. Не агітувала за нього, не закликала голосувати за нього, а подякувала за покриття для спортмайданчика. Давайте не будемо робити з цього трагедії. Я не думаю, що одна фотографія так кардинально вплинула на результат», - сказав Пустовіт.

«Валерій Міщук, як і кожен політик, має перспективу. Все залежить від того чи правильні він зробить висновки зі своєї поразки. Оцінку ж цій виборчій кампанії дав лідер Волинських «фронтовиків» Олександр Зіновійович Пиза, який подякував Турійській партійній організації ВО «Батьківщина» за підтримку і спільну роботу на виборах. Це теж досвід, досвід спільної роботи, і, сподіваюсь, ми зробимо правильні висновки для наступних виборчих баталій», - каже Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця апазіция сама не знає що робить і чого хоче, а потім крайніх шукає і як завжди в їхніх бідах всередені винні - ПР!:)))
Відповісти
повністю згідна з Пустовітом, Валерій Міщук був узгодженим кандидатом від опозиції, але він мав свій штаб, який і працював над його виборчою кампанією... що ж зробиш, що програв, то що, тепер шукати у цьому крайніх і винних? треба проаналізувати свої помилки і зробити потрібні висновки, а не кивати на інших...
Відповісти
Якщо чесно він немав ніяких шансів і про опитування що будуть голосувати за бренд та щей фронт змін це ілюзія тим паче міліонер і маленький підприємець + нач. митниці... В принципі шансів зазделегіть не було....
Відповісти
З Міщука кандидат, як з мене балерина.
Відповісти
Думу думали, раду радили і накінець-то придумали, як мягко відмазатись і не розгнівити Великого... Міщука.
Відповісти
Бо це ж монолітне болото так і залишилося, що в Коєві, що тут.
Відповісти
Запускання чуток - одна із системи технологій як завалити банк. На кого працюєш?
Відповісти
Та Пустовіт просто злив всіх. Запроданець.
Відповісти
Але й морду наїв за кошти громади. Скоро свої щоки на возику возити буде.
Відповісти
Волинську "батьківщину" треба розігнати так само як і місцеву "ющовску україну". Такі самі ригоблятні послужливі шавки.
Відповісти
Волинська Батьківщина продана владі вщент. Що зробиш, вони комбінують, підставили Пизу та Міщука, добре знаючи, що після такого висунення виграє Микитюк. Програли і далі Пустовіт підставляє Пизу, заробляє собі бонуси, щоб очолити нову партію та з успіхом продаватись, заробляти копійчину у влади (більше він не стоять). В кінці кінців заробить мішалкою по дупі і піде геть.Волиняни йому не вірять, а Турійчани давно не вірять ними проданому бренду опозиції


.
Відповісти
Останні новини
У «Батьківщині» пояснили, чому віддали Турійський округ
26 лютий, 2013, 14:15