Чому ви податківців сварите лише пальчиком? – депутат прокурору

Чому ви податківців сварите лише пальчиком? – депутат прокурору
Депутат Волинської обласної ради Василь Столяр (на фото) нарікає, що за порушення дій податківців нікого зі службовців не карають.

Про це 26 лютого депутат повідомив прокурора області Андрія Параку.

Василь Столяр нагадав, що за каденції Андрія Параки за адресою Дубнівська, 36 та Ковельська, 2 податкова влаштувала «маски-шоу». При тому, що на Дубнівській, 36 обшук влаштували у кабінеті народного депутата.

«Який суддя може давати дозвіл на обшук депутата Верховної ради, і який працівник податкової міліції, знаючи, що це не можна робити, заходить у його офіс і вивозить сейф?» ‒ запитав Столяр.

Як відомо, 22 березня 2012 року податківці обшукали приміщення на Дубнівській, 36. Приміщення належить фірмі «Феміда-інтер». Другий поверх орендує нардеп Валерій Келестин. У відповіді заступника прокурора області Cергія Масалова ще у березні 2012 року зазначалося, що порушень зі сторони податківців не було.

«Якщо ви не знаєте, а я думаю, що ви знаєте, без вашого відома, точніше, вашим відомством, податкова «шабаш» робить. Можете спитати у будь-якого бізнесмена. А коли приходиш у податкову і відмовляєшся платити навантаження, яке вони собі придумали, то приходиш на роботу, а у тебе скасоване свідоцтво платника ПДВ. Судитись три роки», ‒ додав депутат.

«Якщо Столяр не виконає якийсь закон чи рішення суду, то ви швидко мене знайдете, аби мене посадити. Так можна сказати. А працівникам податкової погрожуєте пальчиком», ‒ нарікає Столяр.

Він пригадав слова Генерального прокурору України Віктора Пшонки з закликом не чіпати бізнес.

«Прокурори, залиште їх у спокої! Чи довго будуть відбуватися «маски-шоу» у нашому регіоні, бо, на думку якогось Іванова, треба проводити обшук? І якщо обшук проводиться, то чому у всьому 9-ти поверховому домі, а не по адресі. І чому не по даній адресі проводять і все рівно проводять обшук?» ‒ зауважив Столяр.

Депутат сказав, що жоден працівник прокуратури за порушення не покараний. Натомість прокурор Андрій Парака порадив з’ясовувати стосунки у суді. Спецпідрозділи ж залучаються лише у тому випадку, коли є загроза безпеці слідчих.

«Щодо масок-шоу. Їх не було, немає і не буде без необхідності. Оскільки, згідно з законом про міліцію і генерального прокурора, залучати до виконання забезпечення безпеки слідчих при виконанні слідчих дій, лише з дозволу прокурора області. Такий дозвіл буде надаватися мною лише у тих випадках, коли це загрожує безпеці», ‒ зауважив Парака.

«Щодо конкретного випадку, про який ви говорите. На скільки я пам’ятаю, це була «Феміда-інтер». То при обшуку наплутали адресу, але знайшли саме те і ті печатки, і ті чеки, які шукали, у зв’язку з якими і проводився обшук. По конкретній ситуації є рішення суду про відмову, будь ласка, оскаржуйте», ‒ додав прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.