У Луцьку відкрили бібліотеку нового формату. ФОТО

У Луцьку відкрили бібліотеку нового формату. ФОТО
У Луцьку відкрили оновлену бібліотеку-філію №2 для дітей.

Реконструкцію приміщення провели у рамках реалізації Програми розвитку культури в місті Луцьку на 2018-2020 роки, - повідомили у прес-службі луцької мерії.

Нещодавно бібліотека зазнала комплексного ремонту та реорганізації простору. Приміщення обладнали сучасними меблями, комп'ютерною технікою, а на полицях розмістили новий книжковий фонд, що налічує 18 тис. примірників книг та журналів.

Площа приміщення книгозбірні – 135 кв. м. Штат бібліотеки – 4 працівники. Заклад обслуговує 2400 читачів.

Із міського бюджету на ремонт приміщення виділили 900 тис. грн, меблів придбали на суму 204 тис. грн.

Окрім того, відтепер бібліотека працюватиме у новому форматі – користуватись її послугами зможуть як діти, так і дорослі. Окреме місце в оновленій бібліотеці займатимуть настільні ігри. В майбутньому бібліотека планує у сфері послуг використовувати сучасні інформаційні технології.

“2018 рік став надзвичайно успішним для розвитку культурної галузі міста. Була прийнята Програма розвитку культури у місті, одним із пріоритетних напрямків якої є розвиток бібліотечної галузі. І уже протягом цього року на потреби бібліотек було освоєно близько 2 млн грн”, - сказала директор департаменту культури Тетяна Гнатів.

Також до привітань долучилися директори бібліотечних закладів міста, маленькі читачі із батьками та старшими, працівники закладу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.