Навколо Луцька хочуть перевірити, «чим пахнуть» ферми

Навколо Луцька хочуть перевірити, «чим пахнуть» ферми
У Луцькій мерії хочуть ініціювати перевірку ферм довкола Луцька, адже тут підозрюють, що відходи із цих підприємств також є однією із причин неприємного запаху.

Про це йшлося під час оперативної наради у мерії 24 липня.

Виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт розповів, що був присутній під час перепоховання залишків солдата у районі Львівської.

«Сморід стоїть такий явно не каналізаційний, і нам розповідають, що ми тут ні причому – ні «Біопек» ні при чому, ні цукровий, ні фермери довкола», - сказав Пустовіт.

Опісля він зауважив, що питанням смороду «ніхто 20 років не займався і воно накопичилося» та «вистрелило» 5 років тому, а нині ним вже предметно займаються. Тому, на думку Пустовіта, треба перевіряти ферми які працюють довкола Луцька, та підприємства, які виробляють продукцію.

Підтримав таку думку і заступник Костянтин Петрочук. Мовляв, треба дізнатися, куди вивозять гноївку із ферм, а також залишки тварин. За його інформацією, у селі Гірка Полонка багато людей вирощують на продаж свиней, а де дівають залишки –невідомо.

«Через хату вирощують по 4-5 свиней на продаж. Люди б'ють свиней, продають, але теж питання, куди діваються залишки», - додав заступник міського голови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Навколо Луцька хочуть перевірити, «чим пахнуть» ферми
24 липень, 2018, 09:13