Лучанам радять покрутити антени, аби телевізор показував краще. ВІДЕО

Лучанам радять покрутити антени, аби телевізор показував краще. ВІДЕО
Через перенесення телепередавачів з «висотки» в центрі Луцька на околицю, у мешканців обласного центру можуть гірше показувати телевізори.

Понад тридцять років ефірне телевізійне мовлення в Луцьку велося з багатоповерхівки по вулиці Словацького. Саме тут розміщувались потужні передавачі телевізійного сигналу, який приймали у себе мешканці обласного центру та навколишніх районів, ‒ йдеться в сюжеті ТЦ «Ковель».

Зараз же телевізійне мовлення тут забезпечують як телепередавальний центр Волинської філії Концерну РРТ в Підгайцях, так і телевізійна вежа ТОВ «Телемережі України», збудована в обласному центрі на вулиці Карбишева.

Саме передислокація телеперевадачів з висотки у центрі на північно-східну околицю Луцька і спричинила погіршення прийому сигналу аналогового телевізійного мовлення в тих мешканців міста, чиї антени, як і раніше, спрямовані на будинок-вежу.

«Уже почалися перші випробування телевізійних передавачів, які спочатку працювали на житловому будинку на вулиці Словацького, тепер вони переносяться на вулицю Карбишева. Тому в деяких телеглядачів, які знаходяться в старій частині Луцька і приймають аналогові телевізійні сигнали на кімнатні антени, частково погіршився прийом. Щоб уникнути цього, потрібно, якщо це зовнішня антена, повернути в сторону Карбишева, якщо це антена кімнатна, знайти їй краще місце , або необхідно поставити зовнішню антену», ‒ прокоментував ситуацію директор ТОВ «Телемережі України» Петро Семерей.

Зазначимо, що на сьогодні у волинян є можливість дивитися і телепередачі у цифровому стандарті телевізійного мовлення. Для цього Волинська філія Концерну РРТ в 2011 році завершила реконструкцію телепередавального центру в селі Підгайці, звідки й транслюють «цифру».

Директор Волинської філії Концерну РРТ Сергій Семерей розповів, що вже в цьому році збільшиться кількість програм до 50.

«Будемо намагатися покрити ті зони в області, де немає цифрового мовлення. Якщо вже мешканець має якісь проблеми з прийомом, я б йому радив вкласти кошти в придбання цифрового приймача, з тим, щоб якісно приймати сьогодні 31, а в майбутньому ‒ всі 50 програм цифрового телебачення», ‒ додав він.

Нагадаємо, цифровий та аналоговий формати телевізійного мовлення «співіснуватимуть» в Україні до 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому по цифровому ТБ не транслюється канал ФУТБОЛ?
Відповісти
Тому що телеканал "Футбол" не отримав ліцензію на цифрове мовлення. От тільки не пам'ятаю чи вони взагалі не подавалися на цей конкурс, чи просто не отримали ліцензії.
Відповісти
Останні новини
Лучанам радять покрутити антени, аби телевізор показував краще. ВІДЕО
27 лютий, 2013, 09:46