У Рівному засудили банду з Луцька

У Рівному засудили банду з Луцька
У сусідній Рівненській області на лаву підсудних сіли члени банди автозлодіїв, які впродовж півтора року викрадали та продавали іномарки з території Волинської та Рівненської областей – окрім жителів Волині, до банди входили злочинці з Сумської області.

Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

Як розповіли в прес-службі обласної прокуратури, Рівненським міським судом завершено слухання кримінальної справи, порушеної у березні 2009 року слідчим відділом УБОЗ УМВС України в області щодо вісьмох членів організованої злочинної групи за фактами незаконних заволодінь транспортними засобами.

Досудовим слідством встановлено, що раніше судимий мешканець міста Рівне Олег створив та очолив у Луцьку організовану групу, до складу якої залучив мешканців Волинської та Сумської областей.

Із вересня 2007 року по 11 березня 2009 року члени угрупування вчинили понад два десятки незаконних заволодінь транспортними засобами на території Рівненської та Волинської областей. Для цього відповідно до попереднього розробленого та узгодженого плану учасники злочинної групи підготовлювали інструмент (відмички) та електронний пристрій, призначений для розкодування автомобільної сигналізації, якими відкривали замки дверей автомобілів.

Із метою забезпечення утримання здобутого злочинним шляхом майна переганяли викрадені авто з місця вчинення злочину до місця тимчасового переховування автотранспорту (відстійники у приватних господарствах). А там організовували зміну, підробку номерів вузлів та агрегатів викрадених транспортних засобів.

У подальшому підшуковували покупців та реалізовували незаконно здобуті автомобілі. Гроші, отримані від злочинної діяльності, розподіляли між собою.

Державне обвинувачення у зазначеній кримінальній справі підтримано відділом нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області.

«Вироком суду учасників організованої злочинної групи визнано винними у вчиненні вищезгаданих злочинів та засуджено: організатора групи – до 4,6 років позбавлення волі, чотирьох виконавців – від 2,8 до 3,6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншим трьом обвинуваченим обмежено волю з іспитовими строками», - зазначили в прокуратурі.

Окрім того, задоволено всі позовні вимоги потерпілих щодо відшкодування їм матеріальної шкоди, завданої злочинними діями засуджених.

Вирок у зазначеній кримінальній справі вступив у законну силу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Рівному засудили банду з Луцька
18 січень, 2012, 14:42