«Самопоміч» вимагає від уряду дофінансувати зарплати вчителів

«Самопоміч» вимагає від уряду дофінансувати зарплати вчителів
Нині, за словами народного депутата фракції «Об’єднання «Самопоміч» Анни Романової, по всій країні склалася кричуща ситуація з зарплатами вчителів. Так, в державному бюджеті не вистачає майже 5 мільярдів гривень на ці виплати.

Про це йдеться на сайті політичної сили.

Особливо помітною ця заборгованість стане під кінець року, однак вже зараз, акцентує політик, до місцевих адміністрацій урядом було доведено, щоб вони виплачували заборгованість з доходів місцевих бюджетів. «І на місцях відбулося те, що вчителів задля економії позбавили всіх надбавок – за роботу в позаурочний час, за класне керівництво. Вперше за більш як 20 років учителі перестали отримувати всі ці надбавки», – обурюється народний депутат.

Анна Романова додає: «На сьогодні дефіцит для зарплат вчителям мають майже 80% місцевих адміністрацій країни. Якщо терміново не врівноважити цю ситуацію, вона буде погіршуватись».

Крім того, за словами політика, у розмовах сам на сам вчителі говорять і про страх звільнення. Вони розповідають, що вже попередили про масове скорочення.

«Про яку систему освіти ми кажемо? Про яку якість? Чому ми потім дивуємося, що наша талановита молодь після закінчення школи їде за кордон? – підсумовує Анна Романова. – «Об’єднання «Самопоміч» закликає уряд терміново вирішити питання з зарплатами вчителів, дофінансувати субвенції на місця у розмірі 4,4 мільярда гривень. Інакше ми будемо мати колосальну проблему з міграцією молоді та втратою цінних вчителів в країні».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.