Через помилку у статті вимагають покарати директора волинського музею

Через помилку у статті вимагають покарати директора волинського музею
Депутат Володимир-Волинської міськради Світлана Федонюк вимагає оголосити догану директору місцевого музею Володимиру Стемковському. Підставою для цього стала помилка у статті «Погляд крізь століття», яка увійшла до першого номеру столичного туристичного журналу «Маршрут №1».

Про це пише Район. Володимир-Волинський.

Цю вимогу Федонюк виклала у депутатському зверненні, адресованому міському голові Петру Саганюку.

«Нещодавно, як додаток до всеукраїнської газети «День», у Києві вийшов перший випуск туристичного журналу «Маршрут №1», виданий за кошти громади нашого міста (є відповідне розпорядження міського голови Петра Саганюка про виділення на цей проект близько 35 000 грн., затверджене сесією міськради)», - стверджує Федонюк.

На її думку, директор місцевого музею Володимир Стемковський у статті «Погляд крізь століття» зробив помилку. Мовляв, він стверджує, що у Володимирі-Волинському навчався всесвітньовідомий польський кінорежисер Анджей Вайда. Насправді Вайда народився і навчався у Сувалках.

«Проте у Володимирі-Волинському кіномитець ніколи не бував. У нашому місті народився інший знаменитий польський режисер – Єжи Антчак, котрий написав автобіографічну книгу «Ночі і дні мого життя», де згадує своє раннє дитинство у Володимирі-Волинському як найщасливіший період. Єжи Антчак у поважному віці досі викладає студентам мистецтво кіно, є професором факультету кінематографії і телебачення Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі», - вважає депутат.

Тому вона вимагає оголосити Стемковському догану.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розстріляти, родину на Колиму!
Відповісти
Шось не пойняв. Тобто директор музею отримав за цю статтю гонорар 35 тисяч гривень та в статті зробив помилку ?Перепутав призвіще режисера ,і що розпочалася через те польсько-українська війна
Відповісти
Провести службове розслідування і обов'язково взяти в директора музею пояснення, чи не домагалась його Федонюк прямо на робочому місці і в якій формі їй було відмовлено. У випадку встановлення факту сексуального домагання з боку депутата до директора музею, позбавити Федонюк депутатського мандата і направити на примусове лікування для приведення гормонального стану в належний рівень.
Відповісти
Ну, це волинська зрада!Якщо вже звільняти, то звільняти й депутатів, які постійно плутають передвиборчі обіцянки із цяцянками. Зробіть усім іспит онлайн на знання професії. Хоч нарегочемося.
Відповісти
Світлана Федонюк Сьогодні, 01:24
ДІЙСНО, СТЕМКОВСЬКИЙ, ОТРИМУЮЧИ ЧИМАЛУ ЗАРПЛАТНЮ З КИШЕНІ ГРОМАДИ, ПЕРЕПЛУТАВ АНЖЕЯ ВАЙДУ З ЄЖИ АНТЧАКОМ. ТИРАЖ ЖУРНАЛУ 35 ТИСЯЧ ЕКЗЕМПЛЯРІВ. А КАКАЯ РАЗНІЦА????? - КАЖУТЬ ТУТ КОМЕНТАТОРИ. ТО ДАВАЙТЕ ВВАЖАТИ МЕРОМ ВОЛОДИМИРА-вОЛИНСЬКОГО ФЕДОНЮК, А НЕ САГАНЮК. А КАКАЯ РАЗНІЦА????
Відповісти
Стемковський міг би перед тим як писати лише один абзац у журналі заглянути до вікіпедії або уточнити у Світлани Федонюк. А його регалії перераховані у вище вказаному журналі також на один абзац. Тепер Лариса Івшина, як головний редактор популярної інтелектуальної газети «День», має вилучити журнал, виправити там безліч граматичних, стилістичних, історичних помилок в тому числі і у своїй статті, де ну нічого не в'яжеться між собою. Стидоба для неї як професіонала та випущеного нею недолугого журнала.
Відповісти
Останні новини
Через помилку у статті вимагають покарати директора волинського музею
26 липень, 2018, 06:16