У Луцьку через медичну реформу пікетували міську раду. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку через медичну реформу пікетували міську раду. ФОТО. ВІДЕО
Біля Луцької міської ради вранці 27 лютого зібралися люди, щоб висловити свій протест проти медичної реформи у Луцьку.

Акцію організував депутат міськради, адвокат Андрій Осіпов, який впродовж останнього часу в судах доводить, що згідно із законами існуюча медична мережа в місті не може бути скорочена.

Нагадаємо, у Луцьку мають намір реорганізувати медичні заклади: створити Центр первинної медико-санітарної допомоги, об'єднавши амбулаторію загальної практики-сімейної медицини та поліклініку №3. Через це у поліклініці може погіршитися якість медичних послуг, адже спеціалістів поменшає, кажуть ті, хто виступає проти реформи.

Під стінами мерії, біля пам’ятника Святому Миколаю, перед початком сесії міськради, зібралося зо три десятки людей, здебільшого старшого віку. До них приєдналися й окремі депутати.

Серед інших перед людьми виступив ініціатор заходу Андрій Осіпов й закликав протестувати проти такої «сваволі». На думку Осіпова й тих, хто його підтримує, в Луцьку навіть бракує медичних закладів, мовляв, у кількох районах міста є потреба відкрити амбулаторії.




Відео Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу. Автор - Марія Доманська

Обурені наміром реорганізувати поліклінку люди опісля завершення мітингу пішли у міськраду, аби висловити депутатам свою позицію.

Тільки от надати їм можливість висловитися перед розглядом питань порядку денного більшість депутатів на чолі з мером Миколою Романюком не захотіли.

Фото Ірини Осіпової

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А где этих пикетчиков набирают? Ведь объявлений нигде никаких нет, а народ ко времени собрали.
Відповісти
знайомий знайомого сусіда брат...
Відповісти
Я з Вами мушу не погодитись, принаймі інтернет вже декілька днів гуде про це зібрання
Відповісти
Поделитесь ссылками на гудеж? Как-то не слыхал.
Відповісти
У суді Кошель під хвилюванням видав таємницю. Скоро у Луцьку має лишитися 1 дитяча і 1 доросла поліклініки. Зменшувати кількість медичних закладів не можна згідно з законом. Ковель відправило ці реформи подалі, Житомир, Рівне. Федір Кошель - ні. Експерименти над людьми проводити не можна. Верховна Рада визначила 4 регіони в Україні пілотні, для реформ у галузі медицини, але Волинь до них не входить.
Відповісти
Он класный, ех ...
Відповісти
Ви праві, депутат Осіпов молодець, він їх усіх переможе!
Відповісти
Міська медична "реформа" - це відповідь "під козирьок" комсомольця царю Борису. Методи його роботи не змінились з 70-х років. Родіна сказала нада - комсомол отвєтіл "єсть". Сказали руйнувати, буде руйнація.
Відповісти
З 1 січня 2015 року будуть видавати ЛИШЕ обраним страховий медичний поліс.
Чому обраним?
Справа в тому, що на одного лікаря вже зараз буде 2 медсестри. Одна з них - ходитиме до вас додому і вивчатиме ваше сімейне,соціальне життя та достаток в домі. І записуватиме всі дані у спеціальний журнал. Ці дані отримає страховик, який бачитиме картину достатку і визначатиме суму страховки.
Якщо ви алкоголік, ведете антисоціальний спосіб життя, не маєте ремонту, з побуту старі меблі, то звичайно, ви не отримаєте той поліс. Хіба що страхова компанія може оцінити вашу квартиру і взяти її під заставу. Інше діло - машина в дворі, гараж з системою нагляду, відповідно дім і, навіть, наявність породистих собак та котів - впливатиме на вагоме рішення.
Про страхову медицину розповів пан Кошель на круглому столі, але чомусь ніхто не береться це озвучувати. Чому?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку через медичну реформу пікетували міську раду. ФОТО. ВІДЕО
27 лютий, 2013, 11:57