У луцьких школах вже знають, на чому зекономлять

У луцьких школах вже знають, на чому зекономлять
Щоб заощадити гроші, у луцькій школі вирішили зменшити доплати вчителям за завідування кабінетами, головування у методоб’єднаннях, а також провести з учнями профілактичні бесіди про те, як економити світло.

Про це розповіла директор ЗОШ №15 Світлана Романюк, пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що луцькі садочки й школи поставили перед фактом необхідності зменшити свої витрати мало не наполовину.

Згодом перший заступник міського голови Святослав Кравчук розповідав, що з директорами шкіл велися співбесіди, і їм були доведені фінансові плани видатків на 2012 рік. Керівники шкіл та садочків повинні були надати пропозиції щодо скорочення витрат.

У 15-й школі, розповіла її керівник, дирекція спільно з вчителями прийняла рішення зменшити доплати за завідування кабінетами й головування у методоб’єднаннях.

«Ми переглянули роботу, люди написали самоаналіз своєї роботи (звіти), і ми побачили, наскільки відповідає той відсоток, який ми ставили. Кому 17%, кому 13%, переглянемо, і будуть просто зміни в тарифікації. Знімати повністю, мені здається, буде трохи жорстоко», – каже вона.

У школі економитимуть і на замінах: за словами директора, замість тимчасово відсутніх учителів уроки вестимуть педагоги з нижчим фаховим рівнем і відповідно меншою зарплатою.

Не відкидає директор і варіанту з відпустками без збереження заробітної плати, втім, наголошує, тут необхідне бажання та розуміння з боку працівників.

Керівник наголошує: зекономити стільки, скільки доведено, можливо лише за умови, якщо усі педагоги погодяться на такі відпустки.

15-та школа економитиме і на енергоносіях. За словами Світлани Романюк, для цього серед педагогів і школярів відбуватимуться профілактичні бесіди.

«Як кожен вдома економить, так само буде економити у школі, тобто один за одним буде стежити і дивитися, коли світло включати, коли виключати, де є потреба… Діти відповідальні в кожному класі будуть за електроенергію і за воду», – зазначила Романюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких школах вже знають, на чому зекономлять
18 січень, 2012, 14:58