Яких правил етикету потрібно дотримуватися у стоматологічному кабінеті?*

Яких правил етикету потрібно дотримуватися у стоматологічному кабінеті?*
Хоча досвідчений стоматолог готовий до різних викликів, варто зробити його спілкування з вами якомога комфортнішим. Адже лікар старається, щоб ви себе добре почували. Тож варто піти йому назустріч. А для цього стоматологічна клініка RISU радить дотримуватися певних правил етикету. Ми розповімо, що можна і чого не варто робити перед відвідуванням лікаря, а також у його кабінеті.

Зробіть це

Важливі поради:

• Вимкніть телефон. Якщо ви не очікуєте на дуже важливий дзвінок, засоби зв’язку повинні бути вимкнені чи переведені в режим без звуку. Розмовляючи по телефону під час прийому, ви відволікаєте лікаря і заважаєте йому. Хоча наша стоматологічна клініка в Києві зовсім не забороняє користування смартфоном, ви повинні розуміти, коли він зайвий.
• Попередьте про відміну візиту. Якщо вас записали на прийом на певну годину, стоматологічний кабінет в цей час не прийматиме інших пацієнтів. Ви шкодите і лікареві, який змушений нічого не робити, і тим людям, які могли б отримати допомогу. Якщо плани змінилися, зателефонуйте в клініку і відмініть прийом.
• Стежте за дітьми. Перш ніж привести трирічну дитину до лікаря, варто проконсультуватися з ним. Сімейна стоматологія є не в кожній клініці. Деякі спеціалісти працюють лише з дорослими пацієнтами. Якщо ж ви самі лікуєте зуби, краще не лишати малу дитину в коридорі без нагляду. Запитайте у співробітника клініки, чи зможе хтось стежити за малюком. Не потрібно, щоб він забігав у кабінет і заважав лікареві.

Не робіть цього

Ось яких дій варто уникати, якщо ви збираєтеся отримати послуги стоматолога:
• Чистити зуби безпосередньо перед візитом до клініки. Інколи краще не маскувати те, що відбувається у роті. Неприємний запах може допомогти лікареві виявити проблеми. Але прополоскати рот після їжі чи почистити зуби за кілька годин до прийому все ж варто.
• Відміняти візит через хворобу. Якщо ви кашляєте, чхаєте, маєте підвищену температуру, краще лишитися вдома. Але незначне погіршення самопочуття саме по собі не є підставою для відміни лікування.
• Займатися спортом чи фізичною працею безпосередньо перед візитом. Лікареві не сподобається, якщо ви будете сидіти в кріслі, наскрізь просякнуті потом. Та й вам самим через це буде дискомфортно. Краще трохи охолонути і переодягтися.
• Палити. Перш за все, це шкідливо для зубів, ясен і організму в цілому. А лікареві не дуже приємно відчувати запах тютюну.
• Користуватися помадою. Якщо ви нафарбували губи, лікар може навіть попросити стерти помаду. Вона зафарбовує інструменти, заважає обстежити губи, підбирати вініри та коронки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: клініка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.