Як захиститися від шкідливої дії хлору в басейні*

Як захиститися від шкідливої дії хлору в басейні*
Якщо ви плануєте купатися у басейні, воду в якому дезінфікують за допомогою хлору, вам потрібно пам’ятати про деякі його особливості. Хлор популярний завдяки своїй дешевизні та ефективності. Він одночасно знищує бактерії, пригнічує розвиток водоростей та окислює органічні забруднення. Але ця хімічна речовина має сильний неприємний запах, може викликати алергічні реакції шкіри та очей.
Ви не помічали, що у багатьох олімпійських плавців обличчя покриті зморшками навіть в молодому віці? Все це – результат тривалого контакту шкіри з хлорованою водою. Хімія для басейну АкваДоктор дозволяє ефективно дезінфікувати басейни, при цьому дбаючи про здоров’я людей.

Захист тіла при підвищеній концентрації хлору

Якщо басейн знаходиться у закритому приміщенні, надміру хлорована вода може виділяти токсичні гази, такі як трихлорид азоту. Він небезпечний не лише для шкіри та очей, а й для дихальної системи.
Усунути проблему можна кількома методами:
• Не перевищувати рекомендовану концентрацію дезінфікуючого агента.
• Використовувати більш безпечні дезінфікуючі засоби.
• Використовувати засоби для нейтралізації надлишкового хлору.
Але не у всіх людей є доступ до річки, озера, моря чи басейна, який дезінфікується безпечними засобами. Альтернативні хімічні засоби можуть бути більш дорогими, що й зумовлює відмову від них.
Якщо ви бажаєте чи змушені плавати у хлорованому басейні, захистити себе від шкідливого впливу хімічної речовини допоможуть наступні поради:
• Плавайте у відкритому басейні. Це набагато безпечніше, оскільки більша частина токсичних газів просто розсіюється в повітрі.
• Постарайтеся плавати у хлорованій воді якомога рідше. Чим частіше ви контактуєте з хімікатами, тим більш вираженим є їх негативний вплив на здоров’я.
• Одразу після купання приймайте душ з милом. Пийте багато чистої води (не солодких напоїв). Зволожена шкіра краще очищується.
• Подумайте про захист очей за шкіри обличчя за допомогою окулярів та маски для плавання. Для захисту волосся та шкіри голови використовуйте резинову шапочку.
• Подихайте свіжим повітрям після виходу з басейну, щоб очистити легені.

Чому потрібно приймати душ після купання? На тілі людини містяться залишки кремів, лосьйонів, шампуню та інших косметичних засобів. Коли вони змішуються з хлорованою водою, можуть утворюватися токсичні сполуки, потенційно небезпечні для здоров’я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.