Отруєння Ющенка вигадав передвиборчий штаб, - Кузьмін

Отруєння Ющенка вигадав передвиборчий штаб, - Кузьмін
Народний депутат Давид Жванія дав Генпрокуратурі свідчення про те, що скандал навколо отруєння Віктора Ющенка у 2004 році - ідея його передвиборного штабу.

Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін, - інформує ТСН.

Окрім того, перший заступник генпрокурора пояснив, що прокуратура не може зобов'язати пана Ющенка здати кров на експертизу, оскільки заява в прокуратуру щодо отруєння писав не він, а керівництво його передвиборного штабу.

«Він (Ющенко) не обвинувачений, якого можна зобов'язати щось зробити, якщо той ухиляється. Він - потерпілий. А потерпілий має право і зовсім відмовитися від дачі показань. І змусити його ми не можемо, і відібрати кров у потерпілого насильно - тим більше», - наголосив Кузьмін.

За його словами, Ющенко сам не писав заяву про отруєння - це зробили керівники його передвиборного штабу. Один з них (Олександр Зінченко) вже нині покійний.

«Наприклад, Жванія дав свідчення, що ніхто Ющенко не труїв, ніякого отруєння взагалі не було, і що всю цю історію вони в штабі придумали спеціально для того, щоб на цьому будувати передвиборчу кампанію, звинувачуючи владу в отруєнні», - розповів заступник генпрокурора.

Зі слів пана Кузьміна, Давид Жванія повідомив, що першим чинив опір ідеї своїх соратників будувати передвиборчу компанію на, нібито, умисному отруєнні тоді ще кандидата в президенти України.

«Він намагався пояснити всім, що обман все одно коли-небудь розкриється, і що не можна так цинічно брехати всьому світу. Після цього його зі штабу вигнали», - розповів заступник генпрокурора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Отруєння Ющенка вигадав передвиборчий штаб, - Кузьмін
18 січень, 2012, 15:15