У Луцьку поділять понад мільйон гривень на округи без депутатів

У Луцьку поділять понад мільйон гривень на округи без депутатів
У Луцьку розподілять 1,2 мільйона гривень на округи без депутатів.

Про це йшлося у понеділок, 30 липня, під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, депутат Андрій Покровський ініціював програму "Округи без депутатів". Оскільки виборче законодавство, за яким обирали депутатів, не передбачає прив’язки депутатів до виборчих округів, вони не отримували належного фінансування. Відтак, обранець громади запропонував виділяти по 100 тисяч гривень на округи без депутатів. До спеціальної комісії надходять заяви від мешканців, їх розглядають і ухвалюють рішення за пропозиціями лучан.

Проте зазвичай, депутати витрачають кошти з депутатського фонду на округи, де обиралися, а округи, які не мають свого представника в міськраді, залишаються без «депутатського фінансування».

Голова комісії Андрій Козюра повідомив, що в бюджеті є 1,2 мільйона гривень, які мають розділити на округи без депутатів. Зокрема, у Луцьку – 12 округів, котрим дістанеться по 100 тисяч гривень. Гроші розподілять відповідно до поданих заяв.

Заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк розповів, що було 21 офіційне звернення як від депутатів, так і від громадян щодо різних питань. Більшість із них стосуються встановлення дитячого та спортивного обладнання у дворах.

Також розглядають заяву про ремонт покрівлі в будинку на Молоді, вулиці Саперів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там де Козюра - там дкрибан і крадіжки!!!
Відповісти
Ох, ці вже мені "дитячі майданчики" .... Так і кажіть: гроші підуть на афільовані з депутатами фірмочки для культурного законного дерибану.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку поділять понад мільйон гривень на округи без депутатів
30 липень, 2018, 10:17