На березі Світязю продадуть 16,5 гектара землі

На березі Світязю продадуть 16,5 гектара землі
Обласна державна адміністрація планує продати 16,5 гектара землі на березі озера Світязь.

Відповідне доручення підписав губернатор Волині Борис Клімчук, - повідомили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, що з 2006-го по 2008 рік ділянки в урочищі Гушово на території Світязької сільської ради Шацького району були незаконно виділені дочірньому підприємству «Волиньтурист».

Після численних судових розглядів, керуючись рішенням Вищого господарського суду України від 06 лютого 2013 року, запис про реєстрацію державного акта на право постійного користування земельними ділянками було скасовано.

Нині ця територія набула статусу земель запасу в землях державної власності.

Колишні власники, які вже там побудувалися, мають право звернутися у профільні служби для оформлення документів на використання землі під забудовою як рекреаційної зони.

За дорученням голови облдержадміністрації фахівці проведуть інвентаризацію земельних ділянок рекреаційного призначення та земель технічної інфраструктури. За результатами інвентаризації визначать інвестиційно привабливі, вільні від забудови земельні ділянки, право оренди яких може бути продано на земельних торгах. На ці території розроблять містобудівну, землевпорядну та землеоціночну документацію.

Заплановано, що підготовлені лоти будуть включені до переліку земельних ділянок, право оренди яких виставляється для продажу на земельних торгах, до 20 травня 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.