Що треба знати, перш ніж купувати куртку для кухаря?*

Що треба знати, перш ніж купувати куртку для кухаря?*
Професія кухаря є однією з найстародавніших. Доки зуби лікували перукарі, а медицина не просунулася далі замовлянь та кровопускання, кулінарна майстерність вже була добре розвиненою. Тож не дивно, що ця область людської діяльності просякнута численними традиціями. Багато з них стосуються робочого одягу кулінарів. Придбати уніформу для кухонних працівників можна тут - tornado.kiev.ua. Одним з основних її елементів є куртка. Тож про її вибір і поговоримо. Ключовими факторами для придбання є тканина, ґудзики й колір.

Захист і охолодження тіла

Протягом століть багато чого змінилося в області професійної кулінарії. Але кухар все ще повинен проводити робочий день біля гарячої плити. Тому його уніформа повинна захищати тіло від опіків, а також перешкоджати перегріву. Якісна куртка добре виконує обидві ці функції.

Довгі рукави допомагають захистити руки від опіків. Бавовна добре поглинає гарячу рідину, не дозволяючи їй добратися до шкіри. Щільна бавовна при цьому добре відводить надлишкове тепло від тіла.
Біла уніформа не лише підкреслює чистоту на кухні. Вона також відштовхує тепло, а не поглинає його (на відміну від темних виробів).

Синтетичні тканини при нагріванні можуть горіти і плавитися. Перетворюючись на рідку розпечену масу, синтетика прилипає до тіла. Це може спричинити серйозні травми.

Білу тканину можна легко очистити під час прання, використовуючи відбілювач. Темні вироби зовсім не легше чистити. На них лишаються добре помітні сліди від борошна, сметани, вершкового соусу і т.п.

Гудзики

Пластикові ґудзики можуть розплавитися чи зламатися під впливом високої температури. Шматок ґудзика може впасти в їжу. Тому металеві кнопки є більш зручним варіантом. Вони добре витримують нагрів.

Пластикові кнопки чи ґудзики підходять для одягу, який ви використовуєте на кухні вдома. Але якщо ви збираєтеся працювати кухарем чи купуєте уніформу для підлеглих, найкращим вибором буде бавовняний одяг з металевими кнопками. Можливо, він буде дорожчим, ніж синтетичні вироби з пластиковими ґудзиками. Але якщо ви проводите багато часу біля плити, то швидко відчуєте різницю між якісною і неякісною уніформою.

Також радимо вибирати куртку з кишенею на рукаві чи грудях. В процесі роботи кухареві часто доводиться щось записувати. Тож варто завжди тримати при собі блокнот і ручку. Невелика кишеня добре підходить для цього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: куртка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.