Значна частина волинян засуджує методи УПА, – голова Волиньради

Значна частина волинян засуджує методи УПА, – голова Волиньради
Депутати Волинської обласної ради не захотіли виділяти кошти на пам'ятник Степану Бандері в Луцьку, бо не всі мешканці області підтримують УПА.

За словами голови ради Володимира Войтовича, упівські методи боротьби за незалежність України не підтримує населення, - пишуть Волинські новини.

«Остання сесія обласної ради тривала три пленарні дні тому, що депутати довго дискутували чи фінансувати спорудження пам’ятника Бандері, - вважає посадовець.

Луцька міська рада не правильно визначила місце розташування пам’ятника (біля РАЦСу, - ред.), тому виникало багато суперечок. На думку голови обласної ради, діяльність УПА не є тим чинником, який об’єднує Україну, а значна частина волинян вважають, що їх сім'ї постраждали від рук вояків УПА.

Водночас дії депутатів обласної ради та народних депутатів від Волині, які зібрали та передали кошти на зведення пам’ятника, Войтович одобрив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проведите референдум и все станет на свои места. А пока это сплошное обоюдостороннее горлопанство.
Відповісти
В першу чергу тре ставити пам`тниками героям Краю: Тарасу Бульбi-Боровцю, засновнику УПА.

УПА зродилось на Волинi!
Відповісти
і одним із питань на референдум обовязково вкючити питання із спорудження біля загсу памятника фалосу, як символу боротьби простого українського козака із падінням дітонароджуваності.
При чому, він обовязково має стояти вертикально, а маленькі копії його повинні продаватись в усіх сувенірних крамницях міста.
Трохі більші копії повинні знаходитись на столах місцевих чиновників, як щоденне нагадування їм, хто вони є насправді. І чим вища посада - тим, відповідно, більша композиція.
Відповісти
Не начасі. Це всеодно що проводити референдум на якихось екзотичних островах, де корінного населення сотня-друга, а заїжджих "туристів" тисячі. Союз пішов, а от його представники, ну зовсім не побажали слідом за ним повертатись у рідну "Тмутаракань". На словах вони проти Європи, але навіть з нашої маленької "європочки" їх і бульдозером не виштовхаєш на "історічєскую Родіну".
Відповісти
Моя старенька мати, родом з Оренбурзької області - українка з 1947 року. Вона вільно спілкується і читає українською мовою Ніколи не була комуністкою, в 1991 голосувала за українську Незалежність, голосує за Тимошенко і Боруцького, не ностальгує за СРСР. Так само і ми - її діти та онуки віком 50-28 років. Та всі ми - проти встановлення пам"ятника черговому "вождю", проти нового істукана взамін поваленому. Совєти були розумнішими - залишили сквер біля РАЦСу територією, вільною від політики та ідеологічних ігрищ. Думаю, що це було передбачено й радянськими архітекторами, що проектували сквер... Що не кажи, а й тоді існувало табу на бездумне розташування пам"ятників з ідеологічним підгрунтям - тому й не було бюстів Леніна ні біля ЗАГСу, ні в парку, ні на Театральному майдані, ні навпроти кінотеатру "Промінь", ні навіть перед Палацом піонерів. А зараз спаскудити архітектурний ансамбль беруться навіть не архітектори - політикани... Може б їх енергію - та в інше русло? Ліквідувати стихійні стоянки в центрі, відродити спортивні майданчики, спроектувати хоч одненьку НОВУ площу чи сквер, з пам"ятником Бандері чи без нього...
Відповісти
Радяньська інтелігенція з молоком Брєжнєва висмоктала ненависть до УПА, олігофрени совіцькі. Їм українська історія державотворення ні до чого... Їм совок подавай... поки не повиздихають - толку не буде.
Відповісти
Я теж засуджую. Шлях України до незалежності - кривавий. Десятки чи сотні тисяч зламаних доль, замучених ні в чому не винних людей, Сибір, гулаги, клеймо "бандерівця" при радянській владі. А хто був грамотніший і спритніший, залишив Україну назавжди. А той, хто видавав свого брата, сусіда, односельчанина, чи стріляв їм в спину, кормив вошей в Сибіру. Майже всі нації прагнули до незалежності, пройшли цей шлях, але не такою ціною, як Україна. Та і, власне, незалежність ми отримали тоді, як її отримали усі - у 1991 році - за 32 роки після смерті Степана Бандери. Тобто, чи відбулася б Україна як самостійна держава без такої постаті? Безперечно. Бандера і його "лісові хлопці" нічим не прискорили визвольний процес.
Відповісти
Але ж і дітей так повиховували... чума комунякська. Мало їх стріляли... Комуняки - мільйони поклали життів, аби їх Москва стала імперією. А тисячі, що загинули від рук українських вояків сприймаються радянськими зомбі як зло... Червоне зло мусить вмерти.
Відповісти
ПАМЯТНИК ПРОВІДНИКУ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІІ БУДЕ,І БУДЕ САМЕ ТАМ ДЕ ХОЧЕ ЕЛІТА НАЦІІ ,А НЕ ПЕРДУНИ КОМУНІСТИЧНОГО МИНУЛОГО.ГОМОФРОДІТИ з ЛИСИМИ БАРАБОЛЯМИ.
Відповісти
Він-то має бути, тільки не біля ЗАГСУ. І ще питання хто така "еліта". Останнім часом це слово викликає погані асоціації з різними там депутатоподібними...
Відповісти
Це хто такі - "еліта нації"? Це ті, хто після загибелі В"ячеслава Чорновола розпорошив Народний Рух України по різних приватних партійках, хто не зміг в жодному українському парламенті створити більшість?
Відповісти
А Войтович - класичний випускник ВПШ, як і Борода... ім тяжко визнати УПА.
Відповісти
Товариші,а цей Володя Войтовіч,випадково не ГЕЙ,шото у нього єсть пєдозрітєльне.
Відповісти
А вони у ВПШ усі любили один одного... Брежнєв цілував усіх членів політбюро в губи...
Відповісти
Російський історик Ключевський писав: "Если бы монголо-татары не завоевали Киевскую Русь, Пушкин написал бы своего "Евгения Онегина" на украиском языке". Це про - державність. А "державність" Росії перетворилась в гнійний чиряк усіх народів, які утримуються в цій "державі" тюрмами і нагайкою. Сподіваюсь, що тобі вже недовго доведеться пишатись своєю "немытой Россией, страной господ, страной рабов (М. Лермонтов)". Її розтягнуть на шматки, а решту продадуть Румунам.
Відповісти
А значну частину волинян Войтович сам опитував? Комуніст радянських часів став запеклим регіоналом.
Відповісти
Значна частина Волинян засуджує політику ПАРТІЇ РЕГІОНІВ!!! Тому краще голові облради піти тихенько повіситися!!! Бо, якщо це почне робити нарід засобами прикладного народовладдя буде просто...
Відповісти
Підтримую кожне слово!!!
Йому мабуть пора піти звідси, а історією та УПА ми ПИШАЄМОСЯ!!! ТОМУ ЩО ЯКБИ НЕ БУЛО ЇХ-НЕ БУЛО Б НАС!
Відповісти
Значна частина Волинян засуджує політику ПАРТІЇ РЕГІОНІВ!!! - неправда. Останні вибори говорять про те, що нашим волинякам дай зеленку йод і бинт, а ще смітника постав, а потім - забери, на сміх курам... і ПР їх вибір... Усі продажні і тупорилі сліпці... Да і в Турійську на останніх довиборах так проголосували, за регіонала - митника... Хто там що засуджує... натовп а не народ... І живе як худоба...
Відповісти
Більшість мешканців області не підтримують Володимира Войтовича, Бориса Климчука та регіональну донецьку окупацію. А УПА не підтримують перефарбовані комуністи такі як цей перевертень. Звичайні волиняни, тим більше ті, що знають історію - підтримують УПА, Бандеру та методи їхньої боротьби.
Відповісти
Оторву Баедере голову.
Відповісти
Останні новини
Значна частина волинян засуджує методи УПА, – голова Волиньради
27 лютий, 2013, 17:45