Волинський підприємець не сплатив понад 800 тисяч податків

Волинський підприємець не сплатив понад 800 тисяч податків
За грибами і ягодами волинський бізнесмен «приховав» понад 800 тисяч гривень податків.

Підприємливий волинянин спромігся двічі не перерахувати податок на доходи фізичних осіб та ухилився від сплати ПДВ, ‒ повідомляють в УПМ ДПС Волині.

Чоловік як директор фірми з Рівненщини перерахував собі, вже як приватному волинському підприємцю, 1,6 мільйона гривень. Гроші надходили нібито для розрахунку за закупівлю лісової продукції в населення.

Для цього підприємець уклав знову ж таки сам із собою договір-доручення, за яким «волинський бізнесмен» реалізував «рівненському» заготовлені чорниці, журавлину та гриби.

Коли ж волинянином зацікавилися податківці, то з’ясувалося, що документальних свідчень бухгалтерського та податкового обліку він не має, технічних та людських ресурсів – теж.

Однак, заготівля грибів та ягід реально відбулася, як і продаж продукції рівненській фірмі.

У податковій міліції Волині такий стан справ пояснюють так: за грибами та ягодами рівненського товариства вдало «сховалися» несплачені податки на Волині. Волинський підприємець мав би, відповідно до норм податкового законодавства, сплатити 238,5 тис гривень ПДФО з придбання грибів та ягід у населення, 275,5 тис гривень ПДФО з діяльності та 307,3 тис гривень ПДВ як підприємець за реалізовані дари лісу.

За ухилення від сплати податків у великих розмірах відкрите кримінальне провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.