У Ковелі перереєстровують квартирну чергу

У Ковелі перереєстровують квартирну чергу
Відділ обліку, розподілу та приватизації житла Ковельської міської ради проводить перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов.

Про це інформує прес-служба Ковельської міськради.

Перереєстрація квартирної черги здійснюється на виконання урядової постанови від 11 березня 2011 року № 238 «Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов». Відомості про громадян подаватимуться до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за встановленою формою.

Термін завершення формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, продовжено до кінця 2012 року.

Для внесення громадян до реєстру, ковельчани мають надати доволі масштабну інформацію про себе. З переліком документів можна ознайомитися у відділі обліку, розподілу та приватизації житла виконавчого комітету міської ради.

«Участь у будь-яких державних житлових програмах передбачає реєстрацію громадянина в Єдиному державному реєстрі. Перереєстрація громадян дасть можливість встановити реальну картину того, скільки ковельчан фактично мають право на поліпшення житлових умов. Дасть змогу впорядкувати та переформатувати чергу», - кажуть чиновники міськради.

Звичайно, якщо громадяни не подадуть документи відповідно до вимог постанови, то дані про них не будуть включені до ЄДР. Але на квартирному обліку вони і далі перебуватимуть, щоправда, тільки формально. Адже дія і чинних житлових програм, і тих, які, можливо, ще буде прийнято, поширюється тільки на осіб, внесених до ЄДР.

«Інакше кажучи, не перереєстрованим «черговикам» нічого сподіватися на державну допомогу в забезпеченні житлом. Тож оновити квартирну документацію таки варто, що необхідно зробити терміново», - каже начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла Ковельської міськради Ніна Іваненко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Джордж Лукас іде з кіно
18 січень, 2012, 17:07
У Ковелі перереєстровують квартирну чергу
18 січень, 2012, 16:19