Кілька цікавих фактів про бренд Adidas*

Кілька цікавих фактів про бренд Adidas*
У серпні наступного року знаменитий бренд спортивного взуття та одягу Adidas повинен відсвяткувати своє 70-річчя. Оригінальну продукцію цього виробника ви можете придбати тут - https://mebo.com.ua/brand/adidas. Справжнім фанатам товарів з трьома білими смужками буде цікаво дізнатися про деякі цікаві факти, пов’язані з історією та діяльністю компанії Адольфа Дасслера.

Цікаве про Adidas

Ось наша невеличка колекція цікавинок:

• Раніше у Бостоні (США) був «Парк Adidas». Місцеві жителі знали, що тут можна прогулюватися лише у взутті відповідної торгової марки. Якщо хтось ризикував зайти в парк, будучи взутим у вироби Nike чи Puma, він міг лишитися босим. А його кросівки чіпляли на «дерево сорому», де було доволі багато взуття.
• Adidas Micropacer – перші «комп’ютеризовані» кросівки. В них знаходився мікрочіп і мініатюрний дисплей. На ньому спортсмени могли переглядати кількість спалених калорій, пройдену дистанцію та інші показники. Це футуристичне взуття було представлене в 1984 році й випереджало свій час.
• Джессі Оуенс, чорношкірий учасник збірної США на Олімпійських іграх 1936 року, виборов чотири золоті медалі в кросівках Adidas. Ці ігри проходили в Німеччині та мали стати (за думкою нацистів) демонстрацією беззастережної переваги спортсменів Третього Рейху. Але Адольф Дасслер так хотів продемонструвати світові якість свого взуття, що сам наполіг на виступі Оуенса в кросівках Adidas.
• Хорст Дасслер, син засновника компанії Адольфа, домовився з американським плавцем Марком Спітцем про рекламу взуття. Але тренувальний одяг Спітца був мішкуватим і закривав кросівки. Щоб виконати умови договору, Марк просто носив взуття Adidas в руках.
• Знамениті паралельні смужки спочатку були призначені не для краси, а для функціональності взуття. Вони забезпечували фіксацію та підтримку стопи бігуна. А ось логотип з трьома смужками спочатку належав фінській компанії Karhu, яка також виготовляла взуття. Адольф Дасслер викупив логотип за еквівалент сучасних 1600 євро і дві пляшки хорошого віскі.
• Гумові капці Adilette від Adidas були створені спеціально для того, щоб захистити гравців німецької футбольної збірної від грибка та інших неприємностей в душі.
• Перші пасажири компанії Virgin Galactic, яка планує організовувати туристичні суборбітальні польоти, будуть одягнені та взуті в речі від Adidas. Над їх створенням німецький бренд працював спільно з японським дизайнером Йодзі Ямамото.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Adidas
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.