Онлайн-кредитування: переваги, недоліки, нюанси*

Онлайн-кредитування: переваги, недоліки, нюанси*
Практично кожному з нас знайома ситуація, коли терміново потрібне фінансове вирішення проблем. І проблеми ці, як правило, виникають раптово і непередбачувано. Такі випадки змушують нас діяти швидко, і на роздуми часто просто немає часу. Наприклад, іноді необхідно негайно пройти медичне обстеження чи відремонтувати побутову техніку. Буває, що вам потрібно придбати річ, яку саме зараз продають зі знижкою. Або ж просто затримали заробітну платню, а сімейний бюджет до такого просто не готовий.

Щоб оформити банківську позику, дочекатися відповіді та отримати потрібну суму, іноді потрібно витратити кілька днів. І якщо гроші необхідно мати просто зараз, справжнім порятунком стане онлайн-кредит. Надійних фінансових інтернет-компаній, таких як Credit Plus, сьогодні достатньо. Та багато споживачів, керуючись стереотипами, часто побоюються оформити віртуальну позику. Давайте разом розглянемо умови отримання, особливості, плюси та мінуси цієї форми кредитування.

Плюси

Якщо говорити про безперечні переваги інтернет-кредитування, то першою з них буде оперативність. Найчастіше отримати гроші на карту з моменту подання заявки ви зможете вже через 15-20 хвилин. Крім того, серед плюсів:
• Лояльність. Розраховувати на позитивну відповідь після заявки можуть всі споживачі, незалежно від їх кредитної історії, місця роботи й посади. Послуга доступна й для студентів. Однак клієнт повинен бути повнолітнім. Деякі компанії останнім часом значно розширили вікові рамки. Так, в окремих випадках позики видають споживачам до 75-річного віку.
• Мінімум документів. Щоб отримати онлайн-кредит, вам не доведеться збирати цілу кіпу паперів. Достатньо мати паспорт та ІНН-код. Ніяких довідок про доходи, поручителів, виписок з рахунків, підтверджень з місця роботи.
• Прозорість. Позичаючи гроші онлайн, ви зможете точно знати наперед всю суму, яку потрібно буде виплатити. Для цього можна скористатись зручним сервісом калькулятором на сайті кредитора.
• Універсальність. Ніхто не перевіряє, куди саме ви витратили гроші. Ви просто оформляєте заявку і знімаєте гроші зі своєї карти на будь-які потреби.
• Вигода. Онлайн-заявка на позику допоможе не лише заощадити час, а й швидко підібрати вигідну саме вам кредитну програму.

Недоліки

Їх небагато, але краще знати про всі підводні камені до того, як почнете оформляти заявку:
• Шахрайство. Аферистів вистачало у всі часи, а особливо багато їх саме в цьому сегменті. Щоб не попастися на їх вудку, потрібно вкрай уважно й обережно обирати онлайн-банк. В ідеалі це повинна бути велика й надійна компанія з чистою репутацією та відгуками в Мережі.
• Ліміт. Якщо вам потрібна велика сума, краще все ж таки звернутися до банку. Інтернет-позика лімітована, і ви зможете отримати суму близько 20 тисяч гривень.
• Відсотки. Відсоткова ставка у віртуальних МФО значно вища, ніж у звичайному банку. Тому затримувати регулярні платежі дуже не рекомендується – ризикуєте отримати штраф. А в сумі з відсотками це буде чимала переплата.
• Короткостроковість. Взяти такий кредит на довгий термін не вийде. В середньому мікропозика видається споживачеві на місяць. До того ж чим швидше погашаєш, тим менше переплачуєш. Хоча можна домовитися про пролонгацію.

Як отримати кредит

Якщо всі умови вас влаштовують, ви просто заповнюєте анкету на сайті вибраного фінансового сервісу і чекаєте підтвердження заявки. Тут слід звернути увагу на те, що за неправильно вказані особисті дані можна отримати відмову. Тому всі поля повинні бути заповнені лише достовірною інформацією, точними датами та правильними цифровими комбінаціями (паспортний номер і серія, код). Бажано заповнити всі, навіть необов’язкові пункти анкети. Це дає вам більше шансів на позитивну відповідь.

Нюанси

Щоб оформити мікропозику, потрібно вказати такі дані:
• серія та номер паспорта;
• місце роботи;
• ІНН;
• номер карти із залишком не менше 1 гривні для проведення верифікації;
• достовірні дані про склад сім’ї та кількість дітей;
• реальну фактичну адресу проживання.
Як правило, для більшості компаній-кредиторів цієї інформації буде достатньо.

Отже, в підсумку маємо: віртуальна форма кредитування – це зручне, оперативне та гарантоване отримання необхідної суми на вашу картку. Проте варто пам’ятати про строки погашення та затрати на процентні виплати й не забувати про шахраїв. Щоб уникнути великих переплат та ризиків натрапити на аферистів, обирайте велику МФО з перевіреною часом та клієнтами репутацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Туристична карта*
03 серпень, 2016, 10:14
Онлайн-кредитування: переваги, недоліки, нюанси*
03 серпень, 2016, 10:07