Перш ніж підвищувати тарифи, у жеків попросять звіт

Перш ніж підвищувати тарифи, у жеків попросять звіт
ЖКП повинні прозвітуватися перед лучанами за надані послуги, а лише тоді ініціювати підвищення тарифів, вважає депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Про це він заявив 27 лютого у своєму депутатському запиті.

Він нагадав, що нещодавно на під’їздах багатоквартирних житлових будинків Луцька розвісили оголошення структурних підрозділів департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради про підвищення тарифів за деякі комунальні послуги. Ціни планують підняти у найближчий час.

«При цьому мешканці міста практично не були поінформовані про доцільність і розмір підняття тарифів», - зазначає депутат.

Він просить продовжити щонайменше на місяць процедуру обговорення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та краще інформувати мешканців міста про зміни.

Григоренко також нагадав, що у квітні 2010 року у Луцьку впроваджений побудинковий облік будинків. Натомість ЖКП практично не надають звітів лучанам про результати.

«Ефекту від побудинкового обліку мешканці не відчувають. Тобто, наприклад, платять за послуги з одного будинку, а роботи роблять в іншому (так зване «перехресне субсидіювання»). У зв’язку з відсутністю доступних результатів обліку виникає запитання, чи взагалі варто підвищувати тарифи за послуги з обслуговування будинків, які невідомо чи надаються, а якщо і надаються – то в якому обсязі», - зазначає депутат.

Про дані обліку депутат попросив прозвітуватися у сесійній залі під час найближчого засідання директора департаменту ЖКГ Луцькради Івана Кубіцького.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви добре знаєте тільки одну роботу. Все глибше залазити в нашу кишеню. Але неШАНОВНІ. Вона вже пуста. Більше того, в ній дирка протерта цінами на продукти, ліки, транспорт і все інше. Не розуміючи того, що вже більше не візьмете, ВИ СВОЇМИ РУКАМИ доруйнуєте й тих, хто з останніх сил старався вам платити. Ми стаємо неплатниками не від хорошого життя і не з власної волі. І, дякуючи вам, нас все більше.
(Для довідки: В СССР середньої МІСЯЧНОЇ ЗАРПЛАТИ вистачало на оплату трьохкімнатної квартири ЗА РІК). З покращенням ВАС!!!
Відповісти
наївно просити звіт у жеків і омс, якщо виконком сам заказує такі послуги і їх контролює та й ще й їх і отримує.

значить виконком задоволений
Відповісти