Джордж Лукас іде з кіно

Джордж Лукас іде з кіно
Творець «Зоряних воєн» та «Індіани Джонса» голлівудський кінорежисер Джордж Лукас оголосив про намір піти з великого кіно.

Про це інформує ТСН.

«Я йду на спочинок. Залишаю весь цей бізнес, цю компанію, і взагалі все це», - цитує засновника і главу компанії LucasFilm газета The New York Times.

Лукас заявив, що «Червоні хвости» (Red Tails), які виходять в американський прокат 20 січня стануть його останньою роботою у великому кіно. Втім, він тут же обмовився, що залишає за собою право взяти участь у створенні п'ятого тому пригод Індіани Джонса.

Задум «Червоних хвостів» прийшов до Лукаса 23 роки тому, тоді ж почалася і тривала чверть століття робота над фільмом. В основу сценарію лягла історія про загін чорношкірих льотчиків американських ВПС, які прославилися під час Другої світової війни. Вони називали себе «Льотчиками Таскіджі» за назвою містечка в Алабамі і фарбували фюзеляжі своїх бойових машин в червоний колір.

Як повідомляють американські ЗМІ, ставлення голлівудських ділків до його останньої роботи розчарувала режисера. Дійшло до того, що Лукас запідозрив кіностудії в расизмі, вказавши на їх підозріле небажання вкладати гроші в картини, де знімається багато афроамериканців

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.