«Ваші чиновники вас підставили з «Діснейлендом»,‒ прокурор меру Луцька

«Ваші чиновники вас підставили з «Діснейлендом»,‒ прокурор меру Луцька
Луцька міська рада не підтримала скасування рішення виконкому про роботу «Луцького Діснейленду», хоча прокуратура планує доказувати незаконність будівництва у судах.

Рішення про скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 26.07.2012 №500-3 «Про розміщення підприємцем Рожанською А.С. тимчасових споруд та умови їх функціонування» розглядала сесія міської ради 28 лютого та не прийняла його за основу.

Ним пропонували встановити факт грубого порушення містобудівного законодавства, скасувати рішення виконавчого комітету про розміщення споруд, внести земельну ділянку на вулиці Глушець до переліку земель, які надаються в оренду через аукціон, а також визнати недоцільним перебування головного архітектора Юрія Казмірука на посаді.

Нагадаємо, що у липні 2012 року під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради прийняли рішення дозволити розмістити групу літніх торгових майданчиків і дитяче ігрове містечко, яке називатиметься «Луцький Діснейленд».

Будівництво почали восени 2012 року, а вже навесні 2013 – планували здати в експлуатацію.

Згодом депутат міської ради Роман Бондарук подав запит до прокуратури Луцька, аби там перевірили законність будівництва. Мовляв, розміщення тимчасових споруд там не підтверджено нормативними документами.

«Якщо ви встановили, що є порушення закону, то майте мужність сказати, що в цьому питанні ви помилитися, в цьому питанні вас обманули. Кожного разу, проїжджаючи біля цих будівель, я дивуюсь, як це може бути тимчасовою спорудою», - зазначив депутат Андрій Осіпов.

У січні 2013 року прокуратура Луцька внесла подання луцькому міському голові з вимогою скасувати рішення виконкому про надання дозволу на розміщення там групи торгових майданчиків.

Перевірка з’ясувала, що, згідно з проектною документацією, розміщення двох тимчасових споруд за вказаною адресою передбачено на основі «геошурупів». Вони, згідно з експертним рішенням, є одним із видів пальового фундаменту, а тому споруди, які опираються на них, не можуть вважатися тимчасовими.

«Прокуратура встановила порушення. Головний архітектор не заперечує, що підприємець ввела в оману, коли подавала документи. Це рішення, яке було прийнято, не відповідає комплексній схемі забудови Луцька, де мають бути тимчасові споруди», - зазначив перший заступник прокурора міста Микола Біляк.

«Ми внесли подання міському голові. Микола Ярославович, ваші чиновники вас підставили. Ми просили подання розглянути на сесії. Ви відписали нам відповідь 15.01, що на сесії розглядати недоцільно. Це вимога прокурора – розглянути це питання на сесії. На жаль, розгляду не було. Тому ми звернулися до суду», - пояснив прокурор.

Зрештою, представник прокуратури, яка просила заборонити будівництво розважального об'єкту, не надав аргументів, які б переконали Волинський окружний адміністративний суд підтримати правоохоронців.

Не підтримала скасування рішення і сесія міської ради 28 лютого.

Микола Біляк каже, що надалі варто очікувати розгляду справи в апеляційному порядку. Зі слів правоохоронця, такі справи Львівський апеляційний суд розглядає протягом двох років.

«Підприємець на цих же ж «геошурупах» побудує качелі і так далі. Прийде Гірпромнагляд і подивиться, чи можна там кататися дітям. Скаже: можна, бо там є фундамент. На наступний день підприємець піде у суд і узаконить право власності на нерухоме майне. А далі буде рішення про узаконення надання їй землі. От яка перспектива», - резюмує Біляк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрібно провести незалежну технічну експертизу. І за результатами - подати апеляцію до іншого суду. Справи з землею в Луцьке занадто далеко заходять, щоб так це залишити, панове депутати. Мер зовсім втратив своє обличчя.
Відповісти
А звідки у лікаря, яка має низьку зарплату такі гроші на будівництво? Хай би це і цим поцікавились.
Відповісти
Вона ще й лікарем працює? Була ж недавно директором Мадагаскару. Поки її не звільнили і не завели кримінальну справу за фактом шахрайства.
Відповісти
Ніхто нікого не підставляв, все домовлено, всі залишаться на своїх місцях, тому що купюри за землю вже давно шелестять в кишені.
Відповісти
Адже всі розуміють, що це шахрайство,"Головний архітектор не заперечує, що підприємець ввела в оману, коли подавала документи" Супер, слів немає
Відповісти
Останні новини
«Ваші чиновники вас підставили з «Діснейлендом»,‒ прокурор меру Луцька
28 лютий, 2013, 16:53