Челябинський метеорит ‒ унікальний, ‒ науковці

Челябинський метеорит ‒ унікальний, ‒ науковці
Метеорити такого типу ніколи раніше не виявляли на території Росії

Фахівці московської лабораторії метеоритики закінчили первинне дослідження фрагментів метеорита, що впав в районі Челябінська, ‒ про це повідомляє ТВі.

Керівник лабораторії Михайло Назаров розповів, що експедиція лабораторії метеоритики Інституту геохімії та аналітичної хімії імені Вернадського РАН доставила до Москви близько 1,5 кілограма метеоритних фрагментів.

За словами Назарова, перший етап дослідження, необхідний для підготовки заявки на включення метеорита в міжнародний каталог, вже закінчений.

«Це звичайний Хондрит типу LL5, ударна фракція S4. Хондрит – один з типів камʼяних метеоритів. Таких метеоритів відносно мало, в потоці звичайних хондритів їх всього близько 2%. На нашій території таких раніше не спостерігалося», – сказав Назаров.

«До типу LL належать хондрити з низьким вмістом заліза та інших металів, а також відносно великими хондрами (округлими «зернами», за якими хондрити отримали свою назву). Цифра 5 означає петрологічний клас, який вказує, якого роду геохімічні зміни зазнав метеорит. На території Росії ніколи раніше не виявляли метеоритів такого типу», – заявив фахівець.

Нагадаємо, у п'ятницю, 15 лютого, на Уралі впав метеорит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки коштує такий метеорит?
Відповісти
Останні новини
Челябинський метеорит ‒ унікальний, ‒ науковці
28 лютий, 2013, 19:01