Найвідоміші творці підробних картин*

Найвідоміші творці підробних картин*
Коли мова заходить про естетику вашого дому, оригінальні витвори мистецтва є одним з найбажаніших придбань. Але чи багато ви знаєте про картини на полотні? Експерти стверджують, що значна частина полотен, які знаходяться в обігу сьогодні, насправді є підробними. Щоб не витрачати гроші даремно, можна просто придбати високоякісну репродукцію на https://walldeco.ua/kartiny. Вона стане достойною прикрасою для вашого дому. А ми тим часом розповімо про кількох людей, які прославилися створенням підробок відомих витворів мистецтва.

Вольфганг Бельтраккі

Цього чоловіка прозвали «фальсифікатором століття» через створення й продаж численних картин, замаскованих під оригінали. Хоча точні цифри «досягнень» цього махінатора невідомі, вважається, що він зумів продати 14 фальшивок на суму близько $45 млн.
Сам Бельтраккі стверджує, що копіював полотна більш ніж 50 художників. Причому експерти навіть не підозрювати обману. Його роботи відрізнялися настільки високою якістю, що навіть вдова Максима Ернста (один з найвідоміших авангардистів) прийняла підробку за справжній пейзаж свого чоловіка.

Джон Мьят і Джон Дрю

Розмістивши рекламні оголошення в журналі Private Eye, маловідомий британський художник Джон Мьятт почав створювати копії картин на замовлення. Продавав він їх по £150 за штуку. Але одного разу Мьятт познайомився з Джоном Дрю, який запропонував видавати копії за оригінали. Дрю придбав картину Мьятта Portrait of an Army Doctor Альбера Глеза за ті ж 150 фунтів стерлінгів, а потім продав її аукціонному дому Christie's за £25 000. Прибуток вони поділили порівну. Після цього й почався їх «бізнес».

В наступні роки Мьятт написав близько 200 картин, які продавалися на аукціонах. Двох Джонів упіймали у 1995 році. А коли Мьятт вийшов з тюрми, він отримав замовлення на сімейний портрет від полісмена, який арештовував його. За цю картину полісмен заплатив художникові 5000 фунтів стерлінгів.

Том Кітінг

Будучи молодим британським художником, Кітінг відчував образу на світ мистецтва, який не здатний оцінити його талант. Вирішивши помститися критикам і власникам галерей, Кітінг почав підроблювати роботи Тиціана, Рембрандта й інших знаменитих художників. На своїх полотнах Том лишав приховані натяки на підробки, але експерти не помічали їх. Наприклад, він додавав сучасний предмет на картину XVII ст.

У 1970-х роках Кітінг зізнався, що випустив близько 2000 підробок. Він взяв на себе відповідальність за продаж таких картин, але відмовився ідентифікувати їх. Після його смерті в 1984 році Кітінга було названо «найвідомішим фальсифікатором Великобританії».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: картина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.