Як убезпечити себе під час ремонтних робіт на даху*

Як убезпечити себе під час ремонтних робіт на даху*
Дах – одна з найнебезпечніших частин будівлі, якщо ви перебуваєте на ньому. Вам потрібно зняти з даху гілки, замінити пошкоджену покрівлю чи знищити плісняву? У будь-якому разі, потрібно поводитися дуже обережно, щоб не травмуватися. Високоякісна бітумна черепиця Харків позбавить вас необхідності надто часто лізти нагору для ремонту.

Поради для безпеки

Обов’язково ознайомтеся з цими рекомендаціями, перш ніж підніматися на дах:
• Бажано працювати разом з напарником. Або принаймні займайтеся ремонтом тоді, коли поблизу є інші люди. В разі нещасного випадку буде кого кликати на допомогу.
• Драбина завжди повинна знаходитися на твердій, рівній і не слизькій поверхні. Якщо ніжки драбини стоять на землі чи в траві, викопайте невеликі заглиблення для фіксації. Також бажано поставити знизу людину, яка буде стежити за драбиною.
• Якщо недавно пройшов дощ, краще почекати, доки покрівля висохне. Мокрий дах стає слизьким, особливо якщо він покритий опалим листям.
• Завжди використовуйте захисний ремінь. Один його кінець повинен бути закріплений на вашому тілі, а інший на даху. Впевніться, що ремінь не відірветься, якщо ви будете падати.
• Носіть взуття з неслизькою підошвою. Також надягайте каску і захисний головний убір.
• Перш ніж починати роботу на даху, очистіть його від сміття та інших сторонніх об’єктів. Гілки, картон можуть бути небезпечними, якщо ви зачепитися за них і впадете.
• Пересувайте по даху обережно, дрібними кроками. Не потрібно бігати, стрибати.
• Уважно стежте за погодою. Якщо прогноз каже, що скоро очікується сильний вітер чи дощ, з ремонтом краще почекати. Перенесіть його на наступний день. Дощ може початися раптово і зробити дах слизьким дуже швидко. Якщо ви бачите, що погода погіршується, одразу ж спустіться і заберіть з собою всі інструменти. Сильний порив вітру може скинути їх вниз.
• Зосередьтеся лише на тому, що відбувається на даху. Під час роботи не потрібно милуватися краєвидом, розмовляти по телефону і займатися іншими справами, які можна відкласти.
• Боїтеся висоти? Тоді не потрібно себе силувати і підійматися на дах. Краще викликати для ремонту майстра і заплатити йому, ніж ризикувати своїм здоров’ям і життям. Враховувати свої можливості й обмеження необхідно, якщо хочете запобігти проблемам.

Пам’ятаючи ці поради, ви можете значно зменшити ймовірність прикрих випадків. Завжди робіть власну безпеку пріоритетом, коли знаходитеся на даху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як убезпечити себе під час ремонтних робіт на даху*
07 серпень, 2016, 16:25