У підпіллі на Волині складали Mercedesʼи. ФОТО

У підпіллі на Волині складали Mercedesʼи. ФОТО
BMW X5, Audi Q7 та Mercedes S221 збирали у підпільних цехах на Волині та Рівненщині.

Нелегальні автомобільні «заводи», які організувала на Волині та Рівненщині група людей, викрили податківці, ‒ пише Gazeta.ua.

Зловмисники придумали, як обійти дороговартісне розмитнення на кордоні. Вони завозили в Україну техніку частинами й самі її збирали, а документи підробляли.

За 2012 рік група продала з півтисячі автомобілів. Під час обшуків на складах податківці вилучили державні номерні знаки, 30 кузовів, 6 уже зібраних та готових до продажу машин й купу запчастин до них. Загальна вартість «потягнула» на 8 мільйонів гривень.

«Ціна одного такого авто в країні становить від 50 тисяч доларів США – йдеться про автомобілі BMW X5, Audi Q7, Mercedes S221 та інші престижні марки», ‒ розповів прес-офіцер ДПС області Олександр Мрозович.

«Окрім того, у групи було вилучено печатки, штампи різних підприємств і митниці, ще й чверть мільйона гривень в іноземній валюті», ‒ додав він.

Схема була дуже проста: підприємливі чоловіки купували автомобілі в країнах Євросоюзу, а потім ввозили їх до Польщі й розбирали. Легально в Україну потрапляли лише кузови машин, бо їх розмитнення обходиться у десятки разів дешевше, ніж провезти укомплектовані авто. Кузови оформляли на підставних осіб. Переважно це були бідні люди, які навіть не підозрювали про оборудки банди. Решту запчастин везли на склади підпільно.

«Згодом організатори від імені «підставних» підробляли угоди з підприємствами, які мають дозвільні документи в Україні на складання автомобілів з крупних вузлів. А фактично ж автомобілі збиралися у підпільному цеху у Рівному», ‒ додає Олександр Мрозович.

«Щоб поставити автомобілі на облік, документи також підробляли. Потім шукали перспективних покупців і продавали машини. При цьому бюджет втрачав десятки мільйонів гривень – це ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємцям нарахують несплачені податки. Поки що йдеться про суму у понад 20 млн. гривень. Цілком можливо, що в ході розслідування вона ще збільшиться», ‒ резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дивись і скоро в нас начальники на нових машинах будуть іздити
Відповісти
а вони на на зазах і жигулях і не їздили.
Відповісти
і то треба було стільки часу витрачати щоб зловити жуліків.заідьте до границі там чергиииииииии таких машин.і вміє хтось гроші заробляти.собі б так
Відповісти
500 авто за год? И это была такая тайна? Видимо аппетиты контролеров возросли на столько, что они сдуру зарезали курицу, несущую золотые яйца.
Відповісти
без руки влади і самої митниці тут не обійшлось!!
Відповісти
а митарі їздять не згірших машинках. дома мають автопарки як у л.брежнєва-льоня би плакав від зависті.
Відповісти
Самі податків небійсь не платять, а з людей тянуть пздц.
То що їм залишається робити...
Красавчики, афігєнно взули всіх. Хоть і зловили.
Відповісти
Молодці а що робити як олігархи-депутати під себе пишуть закони.Повідкривали салони -практично без мита ввозять авто нові.А для простого смертного це питання коштує 5-7тис.дол.Погляньте це є нормально.Машину купив для себе а другу для держави подарував.--оце таке бандицьке мито в законі.
Відповісти
ХЛОПЦІ ХТО ВАС ЗДАВ-Я БИ ЇМ ВІДПЛАТИВ СТОРИЦЕЮ.
Відповісти
Останні новини
У підпіллі на Волині складали Mercedesʼи. ФОТО
01 березень, 2013, 11:22
У Ковелі порахують дерева
01 березень, 2013, 11:00