Молоді медики Волині масово виїжджають за кордон

Молоді медики Волині масово виїжджають за кордон
У волинських медзакладах спостерігають тенденцію відтоку молодих спеціалістів.

Про це стало відомо у четвер, 16 серпня, під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, - повідомляє Волинська правда.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький, під час свого виступу зазначив, що в області є 44 ФАПи, які не укомплектовані жодним медичним працівником. Також 10 із 140 амбулаторій підлягають першочерговому укомплектуванню.

«Спостерігається тенденція у відтоці молодих спеціалістів, які масово звільняються за власним бажанням. Така сама тенденція спостерігається і з молодшим медичним персоналом. Це спричинено низькою заробітною платою. Для початкового лікаря мінімальна зарплата – 3200 гривень. Тому лікарі їдуть закордон і шукають інші джерела прибутку. В нас є три медколеджі, але кожного року конкурс зменшується. Це дуже проблемне та болюче питання», – зазначив заступник головного медика області

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За копійки ніхто працювати не буде ,скоро залишимося без лікарів .Деградація повна ,зато купка олігархів керує всім в Украіні і по останніх опитуваннях, так буде продовжуватись ,бо лох.торат знову буде обирати тих самих бидляків які довели краіну до цього стану .
Відповісти
Бюджетні працівники(мед.пед.культ.особливо чиновники,яких найбільше в світі на кількість мешканців не створюють мат. благ,тобто ВВП країни).А отже,якщо ми не змінимо підхід до людини праці,то дійсно ми приречені.Ну і звичайно,що олігархія-це тупик.До речі в цій категорії одні "українці" Прикро...ГОЛОСУЙ ГОЛОВОЮ,а не ду...Іншого шляху немає,законного...
Відповісти
... Обриває вітер з того саду квіти і по всьому світу пелюстки летять...
Відповісти
Обриває вітер з того саду квіти і по всьому світі пелюстки летять...
Відповісти