Волинським педагогам несвоєчасно виплатили зарплату та відпускні

Волинським педагогам несвоєчасно виплатили зарплату та відпускні
Педагоги Рожищенського та Іваничівського районів заявили, що їм несвоєчасно виплатили заробітну платню та відпускні за літо 2018 року.

Про це повідомили на сайті Управління Держпраці у Волинській області.

Протягом липня працівники управління проводили інспекційні відвідування у відділах освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА.

Зрештою, у цих відділах освіти зафіксували порушення. Це порушення вимог статті 115 КЗпПУ щодо регулярної виплати зарплати та відпускних, а також порушення вимог частини 1 статті 21 Закону України «Про відпустки» — зарплата за час відпустки не виплачується за три дні до її настання. Помісячний розпис освітньої субвенції на 2018 рік не забезпечує в повній мірі виплату заробітної плати педагогічному персоналу.

Зокрема, встановили, що заробітна плата, відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення працівникам за червень були виплачені в повному обсязі. Проте у Рожищенській РДА решта відпускних виплатили у липні, а у Іваничівському районі за липень відпускних виплатили лише 11%, решта не оплатили через незабезпеченість коштів. 89% заробітної плати та відпускних планувалося виплатити до 15 серпня.

Начальникам відділів освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА внесли приписи, які зобов'язують усунути виявлені порушення згідно чинного законодавства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським педагогам несвоєчасно виплатили зарплату та відпускні
17 серпень, 2018, 12:13