Особливості отримання компенсації за нещасний випадок поза роботою в Німеччині*

Особливості отримання компенсації за нещасний випадок поза роботою в Німеччині*
Усі люди, які офіційно працюють на території країн ЄС, захищені системою державного страхування. Працедавець робить за вас страхові внески. У разі нещасного випадку ви отримуєте компенсацію. Особливо ефективно ця система працює в Німеччині, де дуже відповідально ставляться до захисту прав людей. При цьому вам не обов’язково бути громадянином Німеччини. Закон передбачає однаковий захист кожного працівника.

Відшкодування Wegeunfall

Не варто відмовлятися від захисту своїх прав, навіть якщо нещасний випадок стався вже давно. Компенсацію можна отримати навіть тоді, коли ви травмувалися 20 років тому. Але самостійна боротьба за відшкодування часто є дуже складною. Потрібно знати нюанси німецького законодавства, мову, виділяти час та кошти на оформлення документів і т.д. Тому значно простіше звернутися до посередника, якому потрібно платити тільки у випадку вдалого завершення справи. Подробиці тут - http://advokatveurope.com/smert-na-territorii-evropeyskogo-soyza/.

Система виробничого страхування в Німеччині доволі складна, хоча й ретельно деталізована. Однією з її особливостей є те, що працівник може отримати компенсацію не лише за травмування на роботі. Wegeunfall, або «дорожній нещасний випадок», дозволяє отримати відшкодування, навіть якщо нещасний випадок трапився по дорозі на роботу.

При цьому страхова компанія приймає до уваги розрахунковий час, необхідний на те, щоб добратися на роботу. Наприклад, при розслідуванні може бути визначено, що вам для цього потрібно було витратити 1 годину 20 хвилин. Якщо нещасний випадок трапився за 1 годину 30 хвилин до прибуття на місце праці, у виплаті компенсації може бути відмовлено. Важливе уточнення – враховується лише час, необхідний на прямий шлях з роботи додому. Якщо людина відійшла по дорозі в магазин і вже там травмувалася, це може стати підставою для відмови у виплаті компенсації.

Потрібно пам’ятати, що далеко не кожен випадок є однозначним. Інколи варто більш наполегливо відстоювати свої права. Саме для цього і потрібні послуги кваліфікованих юристів.

Приклад відшкодування Wegeunfall

Розглянемо типовий випадок – на шляху з роботи додому людина зіткнулася з бродячою собакою і була нею покусана. Лікарняна каса може не визнати це випадок страховим, хоча насправді працівник заслуговую на відшкодування. Те ж саме стосується випадків, коли людина впала і зламала руку, потрапила під автомобіль і т.д. Але ще раз нагадуємо – кожен випадок розбирається дуже ретельно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості отримання компенсації за нещасний випадок поза роботою в Німеччині*
17 серпень, 2016, 15:44