Чому паперові книги для школи популярніші, ніж електронні?*

Чому паперові книги для школи популярніші, ніж електронні?*
Багато сучасних батьків, які бажають не відставати від останніх технологічних тенденцій, купують своїм дітям електронні книги замість традиційних паперових. Але більшість дітей навіть у європейських країнах все ще використовують звичайні книги для школи. Можливо, з часом цифрові носії повністю витіснять папір. Але ми пояснимо, чому цього не станеться в найближчому майбутньому.

Переваги паперових підручників

Звичайно, електронні книги мають свої переваги. Вони дозволяють суттєво економити кошти. Адже замість того, щоб купувати книгу, достатньо завантажити її (часто навіть безкоштовно), а потім видалити з пам’яті пристрою. Дітям не потрібно носити цілу купу книг. Замість них є лише один легкий і компактний гаджет.
Але ось чому багато вчителів і батьків вважають, що електронні носії поки що не є найкращим вибором для школи:
• Якщо дитина забуде вдома планшет, їй просто не буде чим зайнятися протягом всього дня. Адже підручників у неї немає зовсім. Доведеться або іти по пристрій додому, або відпрошуватися з уроків на цілий день. Ефективність навчання знижується.
• Звичайна книга менше навантажує очі. Папір має біль природний колір, завдяки чому органи зору менше втомлюються. Читаючи текст на дисплеї, очі постійно здійснюють мікрорухи. Підсвічування також може створювати негативний ефект. Читаючи звичайний підручник, школяр частіше моргає. Очі краще зволожуються, не виникає почервоніння.
• Якщо електронну книгу впустити на підлогу, вилити на неї воду чи пошкодити іншим чином, уся інформація може бути втрачена. Що станеться у такому випадку з паперовим підручником? Навіть якщо він порветься чи буде покритий плямами, ним все одно можна продовжувати користуватися.
• Електронний пристрій приваблює злочинців. У них може виникнути бажання відібрати гаджет у дитини. Традиційні підручники не є такою ж бажаною здобиччю злодія. Тому з ними учень насправді є більш захищеним.
• Якщо у школі не всі діти користуються електронними пристроями, можуть виникнути конфлікти між учнями.

Не завжди досягається й бажана економія коштів. Цілком можна знайти паперові книги для школи за прийнятними цінами. Часто їх перепродують, коли вони вже не потрібні дитині, дарують чи віддають у тимчасове користування. Якісна електронна книга – річ дорога. Далеко не всі батьки можуть собі дозволити її придбати. Якщо пристрій зламається, на ремонт доведеться витрачати значні кошти. Відновити паперову книгу простіше. Для цього можна обмежитися клейкою стрічкою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому паперові книги для школи популярніші, ніж електронні?*
17 серпень, 2015, 15:51