Луцький будинок – тиждень без води. ВІДЕО

Луцький будинок – тиждень без води. ВІДЕО
Будинок, що на вулиці Дубнівській, 49 у Луцьку – в аварійному стані.

Двоповерховий будинок на вулиці Дубнівській, 49 - просто навпроти "Луцькводоканалу". Уже сім днів його мешканці не мають води, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Люди не можуть ні помитись нормально, ні їжу приготувати. Аби мати бодай якусь воду, ходять з пляшками до сусідів і друзів. Усе через те, що тиждень тому у підвалі цього будинку прорвало трубу.

Люди кажуть - зверталися до комунального підприємства, але їм там зарадити не змогли. То ж воду довелось просто перекрити і в цьому будинку, і в сусідньому. Хоча труба і досі протікає і заливає фундамент.

«Я до рчіки ходжу. Набираю річної води, щоб зливати унітаз. А по сусідам ходимо, просимо воду.

Будемо звертатися до міської ради. Не допоможуть у міськраді – будемо писати в прокуратуру... Ми покинутий будинок. Покинутий. Ми нікому не потрібні», - розповіла місцева мешканка Ірина Чеусова.

Мешканці кажуть, у водоканалі сказали, щоб мешканці вирили яму глибиною 2.5 метрів та знайти трубу. Копати люди почали, але не впевнені, чи роблять це у правилньому місці.

У самому ж комуналдьному підприємстві запевняють, що це не їхня сфера відповідальності та радять звертатися до приватних підприємств.

«Це трапилося в них не на зовнішніх мережах, а на внутрішньобудинкових, до яких водоканал не має ніякого відношення немає. Будинок дуже старенький, ніякої водозапірної арматури там не було.

Це не наш об'єкт господарювання, скажемо так. Вони нас попросили зачинити воду – ми зачинили», – заявив заступник директора КП «Луцькводоканал» Володимир Чупун.

Мешканці нарікають не лише на прорив труби, але й загалом на поганий стан будинку. Дах протікає, дерев'яні стіни та підлога – гниють. Кажуть, ЖКГ минулого року зняло їх з балансу, хоча за 50 років зробило лише косметичний ремонт та дашок над під'їздом.

«У нас ні ринв, нічого немає. За наші гроші два чи три роки тому побілили коридор, і то вже він осипався.

Нам цікаво, за що ми платили ці всі роки – «утримання будинку», - розповіла мешканка будинку Любов Ковальова.

Лише на ремонт даху, за словами мешканців, потрібно 80 тисяч гривень. Але таких грошей у людей немає, бо більшість – пенсіонери.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький будинок – тиждень без води. ВІДЕО
19 серпень, 2018, 14:40