Ідеш, і тобі на голову може щось капнути чи впасти, ‒ учениця про луцьку школу. ВІДЕО

Ідеш, і тобі на голову може щось капнути чи впасти, ‒ учениця про луцьку школу. ВІДЕО
В екстремальних умовах навчаються учні 23-ої школи Луцька.

Покрівля навчального закладу тріщить по швах. У класах волого, по стінах та стелі стікає вода, сиплеться штукатурка. І так вже понад місяць, ‒ йдеться в сюжеті ICTV.

У школі кажуть: проблеми з дахом ‒ не нові. Неодноразово його лагодили власними силами. Нині ж ситуація критична ‒ покрівля потребує капітального ремонту.

Проблеми з дахом має не лише 23 луцька школа. Змінити його бажано у всіх навчальних та дошкільних закладах міста. Але грошей в бюджеті немає. Ремонтувати дахи обіцяють поетапно, для цього сформували спеціальну чергу.

«Ідеш і тобі на голову може щось капнути чи впасти. Це дуже неприємне відчуття. Буває, що на уроках теж зі стелі щось падає або тече вода. Ми мусимо ставити відра», ‒ розповіла учениця 23-ої школи Діана Лихач.

Один із кабінетів на третьому поверсі ‒ компʼютерний. Вода тече просто на техніку та інші електроприлади. Перенести все в інший кабінет поки що немає можливості, адже треба повністю перекладати проводку. Обмежилися тим, що попереставляли столи, деякі компʼютери накрили плівкою.

Покрівлю декілька разів лагодили самотужки ‒ за батьківські гроші. Нині настав час капітального ремонту, аби відремонтувати дах, треба 600 тисяч гривень.

«Поточний ремонт не буде максимально суттєвим і не вирішить ту проблему, яка зараз є. Маємо обіцянки того, що дійсно за рахунок бюджетних коштів дах буде поремонтовано», ‒ зазначив директор ЗОШ №23 Віктор Мартинюк.

«В ідеалі можна було б замінити дахи всіх закладів на шатрові сучасного типу. Але такої можливості, зрозуміло, що немає, тому що це коштує величезні гроші і не під силу місцевому бюджету. А поступово ‒ так», ‒ прокоментував ситуацію Олег Гребенюк, Начальник Луцького міського управління освіти.

Втім, чиновники кажуть: бюджет сформований і грошей на заміну покрівель шкіл і садочків там немає. Тож, доведеться обмежитися поточним ремонтом і цього разу.

Нагадаємо, проблема луцької школи №23 піднімалася під час сесії Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ідеш, і тобі на голову може щось капнути чи впасти, ‒ учениця про луцьку школу. ВІДЕО
04 березень, 2013, 14:13