Волинський художник хотів домалювати Януковичу вуса Сталіна

Волинський художник хотів домалювати Януковичу вуса Сталіна
Затриманим 73-річним жителем Ковельського району, який зіпсував портрет Віктора Януковича на біл-борді, виявився член Спілки художників України Валентин Данилюк.

Нагадаємо, чоловік розмальовував рекламний щит із зображенням Президента України, що на 71-му кілометрі дороги Доманово-Ковель-Чернівці-Теребляче, повідомляли волинські правоохоронці.

«Намотавши ганчірку на палицю, фарбою замальовував зображення гаранта, продовжуючи дії своїх попередників, які вже до цього закидали фарбою біл-борд на автодорозі Київ-Варшава», - йшлося в повідомленні правоохоронців.

Проте, як розповів сам затриманий, він хотів не замалювати зображення, а домалювати на обличчі Віктора Януковича вуса, як у Йосипа Сталіна.

Про це йдеться на ВолиньPost у матеріалі Тетяни Грішиної «Протестний штрих: з фарбою на Президента».

Чоловік розповів, що йому нещодавно скоротили ветеранську пенсію. Каже, що чув про вчинки й інших українців, котрі заляпали портрети Януковича фарбою.

«Був такий настрій… І вирішив Януковичу вуса Йосипа Віссаріоновича домалювати…» – розповів художник.

Як повідомили в обласній організації Спілки художників України, Валентин Данилюк працює у жанрі станкового живопису та скульптури.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ПУБЛІКАЦІЮ «ПРОТЕСТНИЙ ШТРИХ: З ФАРБОЮ НА ПРЕЗИДЕНТА»

Довідка

Валентин Данилюк народився 14 грудня 1938 року у селі Секунь Старовижівського району Волинської області. Закінчив Львівський інститут декоративного і прикладного мистецтва. Довгий час він жив і працював на Івано-Франківщині. Входив до творчого колективу митців, що працювали над зведенням Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру, є автором рельєфу «Музи» на фасаді франківського театру. Також він – автор кованих пластів для будинку головної пошти у Ковелі. Його творчості належить ряд паркових скульптур, зокрема у місті Яремче, та низка картин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отакі вони герої нашого часу ;)
Відповісти
класний дядько, класний матеріал))
Відповісти
Останні новини
Компанія Kodak збанкрутіла
19 січень, 2012, 11:31
Волинський художник хотів домалювати Януковичу вуса Сталіна
19 січень, 2012, 11:02