Як зробити вживання кави більш корисним для здоров’я?*

Як зробити вживання кави більш корисним для здоров’я?*
Кава сама по собі є дуже корисним напоєм. Але через деякі особливості її вживання ми додаємо до нього багато зайвих калорій. Через це користь перетворюється у шкоду. Якщо ж вживати напій правильно, він навіть сприяє втраті зайвих кілограмів. Однак для цього зерна повинні бути якісними й натуральними. Саме такий продукт ви можете придбати тут - https://ambassador.cafe/ua. А ми розкажемо, як за допомогою цього гарячого напою отримати максимальну користь для організму.

Менше солодкого

Уникайте штучних підсолоджувачів та рафінованого цукру. Ви здивуєтеся, скільки цукру міститься у деяких популярних напоях на основі кави. У деяких коктейлях його більше, ніж у цукерках і газованих напоях. Наприклад, у порції холодного фраппучино може міститися до 66 г цукру. Краще замінити його натуральними підсолоджувачами: стевією, органічними сиропами, родзинками. Але й ними не варто надто захоплюватися.

Жодних штучних вершків

Кава з вершками – це чудово, якщо вони виготовлені з натурального молока. Багато продуктів містять пальмову олію, кукурудзяний сироп та інші речовини, які не є корисними для організму.
У натуральних вершках міститься багато корисних жирів, білків, вітамінів та кислот. Це корисний і смачний продукт.

Фільтрована вода і органічні зерна

Кава – це 99% води. І часто ми забуваємо про її якість. Бажано, щоб вона була фільтрованою, але не кип’яченою.

Зерна повинні бути тільки натуральними. Краще витратити трохи більше грошей, але не шкодити собі пестицидами. Купуйте продукцію виробників, які добре зарекомендували себе.

Додавайте корицю

У каві міститься багато антиоксидантів. Хочете, щоб їх стало ще більше? Просто додайте дрібку кориці в готовий напій. Вона також допоможе контролювати рівень цукру в крові. Ця спеція укріплює імунітет, дозволяє захиститися від застудних захворювань.

Їжа перед кавою

Хоча багато людей починають ранок з кави, це може понизити енергетичний рівень організму. Тіло вивільняє інсулін, реагуючи на кофеїн. Інсулін же розщеплює цукор, через що клітини отримують менше глюкози. Тому перед чашкою кави краще з’їсти бутерброд, омлет або ще щось.

Корисні добавки

Ось що ви ще можете покласти у чашку кави:

• Какао-порошок. До 1 ч.л. Знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
• Кокосове масло. Цінне джерело здорових жирів.
• Колагеновий порошок. Містить багато амінокислот. Допомагає у відновленні тканин. Бореться з запаленнями й болем у суглобах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кава
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.